Kulat: 1 Yıl Sonra Erken Seçim Olur

Kulat: 1 Yıl Sonra Erken Seçim Olur
Kulat: HDP barajı geçerse AK Parti, geçemezse yurt dışı baskısı erken seçimi gündeme getirecektir.

7 Haziran genel seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Vahdet Gazetesine  çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

‘TAKSİM - KÂBE’ BİLİNÇLİ

HDP'nin seçim çalışmalarına ilişkin Kulat, "HDP, 16 vilayette oy alıyor. Bu illerdeki toplam oy sayısı 5 milyondur. Bu illerin dışında da 5 milyon oy farklı şehirlerde var. Yani bunlar Kürt vatandaşlar. Demirtaş'ın hedefinde bu oylar var. Demirtaş, kendisini ve partisini sosyalist bir çizgiye konumlandırdı. Taksim-Kabe benzetmesi de bir dil sürçmesi değil bilinçli idi. Kendi tabanına ve uç sol gruplara mesaj vermek istiyor" dedi. 

HDP ERKEN SEÇİME ZORLAR

HDP'nin 7 Haziran'daki seçimde barajın bir puan üstüne çıkması veya bir puan altına düşmesi halinde Türkiye'nin 2016'da erken seçime gideceğini vurgulayan Kulat, "Birincisi HDP barajı aşamazsa adil temsil meselesini gündeme getirerek uluslararası arenada Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir politika takip eder. 'Türkiye'de Kürtler mecliste temsil edilmiyor' derler ve bunun için yeterli destek bulabilirler. Böyle olursa Türkiye erken seçime gitmek zorunda kalır" ifadelerini kullandı. 

DAVUTOĞLU SINAV VERİYOR

Kulat şöyle devam etti: "İkincisi, HDP barajı aşar da AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğu yakalayamaz ise AK Parti erken seçime gider. Son olarak HDP barajı yakalarsa bıçak sırtı bir hükümet kurulabilir. O durumda da AK Parti bunu kaldıramaz. Anayasayı değiştirip başkanlık sistemini getiremeyeceği için yine erken seçime gider. İşte bu noktada Başbakan Davutoğlu, ciddi bir sınav vermektedir. Davutoğlu, yüzde 43'ün altına inerse ben öyle zannediyorum ki kendisi bu işin dışında kalır ama bunu söylemek için daha erken." 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum