Kediye Köpekli Eziyetin Cezası Belli Oldu!

Kediye Köpekli Eziyetin Cezası Belli Oldu!
Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde evinin bahçesine giren kediye 2 köpeğiyle işkence yaptığı görüntülerin cezası kesildi.

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde evinin bahçesine giren kediye 2 köpeğiyle işkence yaptığı görüntüleri sosyal paylaşım sitesine yükleyen ve ardından yoğun tepkilere neden olan Önal Ramadan önce işinden oldu, ardından adli soruşturma başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce hakkında hayvana eziyet suçundan 1002 lira idari para cezası kesilen Ramadan ise jandarmadaki ifadesindeki kediyi bulduğunda ölü olduğunu savunarak, “Ben hayvan severim, böyle olmasını istemedim, düşünemedim” dedi.

Babaeski İlçesi Büyükmandıra Beldesi’ne bağlı Sinanlı Köyü’nde oturan Önal Ramadan, geçen 2 Mayıs günü bahçesine giren bir kediyi arka ayaklarından aşağı tutup, köpeklerine saldırtmasını cep telefonuna kaydettirip, kendisine ait sosyal paylaşım sitesine yükledi. Altına ‘Yanlışlıkla köpeğimin yanına gelen kedinin son hali’ diye yazan Ramadan, görüntüleri Facebook üzerindeki Alman av köpeklerinin yetiştirildiği bir grupta da paylaştı. 25 saniyelik görüntülerde arka ayaklarından tuttuğu kediye köpeklerini saldırtan Ramadan, daha sonrada kediyi köpeklerinin arasına bıraktığı görüldü.

BÜYÜK TEPKİYE NEDEN OLDU

Görüntülerin Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından fark edilmesi üzerine sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepkilere neden oldu. Hayvanseverler kedinin ölümüne neden olan Ramadan’ın kimliğini, yaşadığı ve çalıştığı işyerini tespit ederek harekete geçti. SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, görüntülerin fark edilmesi üzerine hazırladıkları dilekçelerle Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kırklareli Valiliği’ne, Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

“BEN BULDUĞUMDA ÖLÜYDÜ”

Başlatılan soruşturma kapsamında Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alınan Önal Ramadan, kediyi bahçesinde ölü bulduğunu savunarak, “Ben hayvan severim, böyle olmasını istemedim, düşünemedim. Ben bulduğumda kedi ölüydü” dedi. Ramadan, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı tekstil fabrikasındaki görevine son verildi. Maviş Tekstil, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla olayı kınadığını ve Ramadan’ın işten çıkarıldığını açıkladı.

BİN 2 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Şikayetlerin ardından Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Önal Ramadan’a 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6’nci maddesi 1’nci fıkrası gereği bin 2 lira idari para cezası kesildi.

CEZALAR YENİDEN DÜZENLENMELİ

Kediye yapılan eziyetin son derece üzücü olduğunu ifade eden SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, kanun maddelerinde sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik cezaların farklılık gösterdiğini kaydederek, “Çok üzücü ama en üzücü olan tarafı internette paylaşılmasıdır. Herkesin ve özellikle de çocukların görebileceği bir ortamda paylaşıldı. Bu tarz insanlar neden bir insanı öldürmüyor? Çünkü cezası olduğunu biliyorlar. Ama hayvanlar için ceza almayacağını düşünüyorlar. Kanunlarda sahipli ve sahipsiz hayvanlar için farklı uygulamalar var. Bu ayrımın yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten bir can olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bugünlerde hayvanlara yönelik şiddet yok sayılıyor. Çok az cezalar veriliyor. Daha ciddi ve caydırıcı cezaların yer alması gerekiyor. Olayla ilgili Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

SOHAYKO tarafından change.org internet sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Kısa sürede 13 bin 525 kişiye ulaşan kampanyada Önal Ramadan’ın cezalandırılması talep edildi. Gelen tepkiler üzerine Önal Ramadan kendisine ait olan sosyal paylaşım sayfasını kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum