Engelli Okulundaki Dayak İçin Soruşturma Açıldı

Engelli Okulundaki Dayak İçin Soruşturma Açıldı
Bursa’da, bir kadın öğretmenin engelli iki öğrencisini azarlayıp, tokatlaması görüntülerine Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İşitme engelliler okulundaki dayak görüntülerine soruşturma

BURSA’da, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde çekildiği bildirilen ve bir kadın öğretmenin işaret diliyle konuşan iki öğrencisini azarlayıp, tokatlaması görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ardından Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan ve işitme engellilerin de eğitim gördüğü sınıfların bulunduğu Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde çekilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntüler tepkilere neden oldu.

Bir öğrenci tarafından çekildiği sanılan görüntülerde sınıfta bulunan kadın öğretmen, bir öğrenciyi tahtanın yanına çağırdıktan sonra azarlıyor.

Daha sonra arka sırada oturan diğer öğrenciyi de azarlayan öğretmen, "Senin öğretmeninim. Serserilik yapma" diye bağırırken görülüyor. Bağırmasına gülen öğrenciye sinirlenen öğretmen "Hala gülüyorsun" dedikten sonra öğrenciye tokat atıyor.

Daha sonra öğrenci, işaret diliyle özür diliyor. Siniri geçmeyen öğretmen arka sıradaki öğrencinin de yanına giderek, ağzındaki sakızı çıkarmasını istiyor ve onu da tokatlıyor.  

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne cuma günü ulaşan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini söyledi.

Sarıkaya, DHA muhabirine "Pazartesi günü soruşturma başlayacak. Olayın ne zaman cereyan ettiği bu incelemeler sonucu ortaya çıkacak. Soruşturma dosyasının nihayetine göre işlem tesis edilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum