Bu Çocuklar Ne Yapsın?

Bu Çocuklar Ne Yapsın?
Evlatlarının okuması için her türlü fedakarlığı yapan anne-babaların, okuyup okutamayan çocukları için “Bu çocuklar başka ne yapsın” diye soruyor.

Farklı illerden gelerek Ankara’da seslerini duyurmak için yürüyüş düzenleyen ve MEB önünde basın açıklaması yapan atanamayan öğretmen adaylarına aileleri de destek verdi. Görüştüğümüz ailelerin talepleri ortak: Atama.

YEMEDİM, İÇMEDİM OKUTTUM

Vahdet’in haberine göre, kızına destek için Mersin’den gelen Abdullan İnce, “Diğer atamalar yapılırken bizim evlatlarımızın ataması da yapılmalı. Bunca sene okumuş, dirsek çürütmüş çocuklarımıza haksızlık yapılmamalı” ifadelerini kullanırken, Sosyal Bilgiler mezunu kızı için Mersin’den gelen Nazlı Hanım ise şöyle konuştu: “Yemedim, içmedim çocuğumun bir yere gelmesi için çabaladım, ne evim var ne de başka bir şeyim. Moralimiz çok bozuk. Kızım devamlı ağlıyor. Onun bu halini görünce ben de ağlıyorum.”

2 ÇOCUKLU ATANAMAYAN AİLE

2 tane çocuğu olduğu için Trabzon’dan gelemeyen kızı için mitinge katılan ve damadının da atanamayan bir matematik öğretmeni olduğunu ifade eden Hilal Aksu, şunları anlattı: “Kızım ve damadım atanabilmek için tekrar sınava hazırlanıyor. Sırf ikisinin gireceği sınav ücreti 420 lira tutuyor, bir de 2 çocuğun bebek bezi ve masrafları var. Bu çocuklar ne yapsın? Uzun süredir atama bekleyen kızım için buradayım ve atama istiyorum.”

TEK İSTEĞİM KIZIMI SINIFTA GÖRMEK

Atanamayan bilgisayar öğretmeni eşine destek için Nevşehir’den gelen Gökhan Doğan, “Eşim 3 yıldır devamlı ders çalışarak aynı stresi yaşıyor. Bilişim öğretmeni olarak yüksek puan aldığı halde adaletsiz kontenjan dağılımından dolayı bin 500 atama dahi yapılmadı” şeklinde konuşurken, anne Döne Çalışkan şunları söyledi: “Benim okur yazarlığım yok, okuyamadım. ‘Ben okuyamadım, kızım okusun’ diyerek kızımı okuttum. Tek isteğim kızımı sınıfta görmek. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Eşim 60 yaşında, inşaata çalışarak diğer iki kızımı okutuyor. Eğer kızım atansaydım işi bırakacaktı.”

BİR UMUTLA ATAMA BEKLİYORUZ

2 senedir atama bekleyen kızı için Samsun’dan gelen Ünzile Türkmen de “O kadar yemedik yedirdik, giymedik giydirdik, çocuğumuz için çalıştık, okuttuk fakat bu seferde atama engeline takıldık. Psikolojimiz bozuldu” derken, Konya’dan evladına destek için gelen Cennet Kaplan, “Önümüzde sekiz kişi var. Bir umutla atama bekliyoruz. Evlenecek, düğünü olacak fakat atama olmadığı için hiçbir şey yapamıyoruz. Çocuklardan çok ailesi olarak biz endişeliyiz” ifadelerini kullandı.                

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum