Mobiliyum AVM İçin Vatandaşlar Neler Söyledi?

Mobiliyum AVM İçin Vatandaşlar Neler Söyledi?
İnegöl’de ‘Mobiliyum’ adlı mobilya AVM’de kilise ve sinagog inşa edildi. Yabancılara şirin gözükmek için yapıldığı belirtilen çalışmaya tepki gösteren vatandaşlar, söz konusu merkezde alışveriş yapmayacaklarını bildirdi.

BURSA'NIN İnegöl ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Mobiliyum AVM'nin içine kilise ve sinagog inşa edildi. 'Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'si' olarak nitelendirilen merkeze yapılan kilise ve sinagog İnegöllüler’in tepkisini çekti. 

BÖYLE BİR İHTİYAÇ YOK

Vatandaşlar, yabancı AVM'lerde mescit yapılmadığını hatırlatırken, İnegöl'de kilise ve sinagoga ihtiyaç olmadığını kaydetti. Vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi: 

untitled-1-076.jpg

ORAYA GİTMEYECEĞİZ

"İnegöl gibi muhafazakar bir yerde böyle bir ihtiyacın olmadığını 7'den 70'e herkes bilmektedir. Artık bu alışveriş merkezine girilmeyecek. AVM, Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan oldu. Yabancı menşeli alışveriş merkezlerinin içerisine mescit yapılmadığı görülürken, Müslüman bir ülkenin alışveriş merkezine neden kilise ve sinagog yapılıyor? İnegöl'de şu an konuşulan konuların başında bu konu gelmektedir ve halkın tepkisi küçümsenecek boyutlarda değildir." 

untitled-2-033.jpg

YURTDIŞINDAN GELENLER İÇİN

VAHDET'İN ulaştığı Mobiliyum AVM Genel Müdürü Yusuf Şen ise kilise ve sinagog açılışını, "Yurt dışından gelen ciddi sayıda müşteriler var. O manada ibadet edebilecekleri türden birer oda ayırdık sembolik olarak. Mescit de var. Bütün dinlere saygı çerçevesinde böyle bir şey var" sözleriyle savundu.

untitled-3-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.