Mutlu Kaya'yı Kaçırmak İstemiş

Mutlu Kaya'yı Kaçırmak İstemiş
Mutlu Kaya'yı kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklanan şahsın genç kızı kaçırmak için arkadaşlarından yardım istediği ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Mutlu Kaya’yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan şahsın olaydan bir gün önce genç kızı kaçırmak için arkadaşlarından yardım istediği ortaya çıktı.

Fatih Mahallesi’ndeki evinde silahla başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya’ya yönelik saldırıyla ilgili Ergani Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan Veysi Ercan, savcılık ve mahkemede olaya ilişkin savunma yapmadı. Mahkemeye sevk edilen diğer şüpheliler Ramazan L. ve Celil Ç. de savunmalarında, Veysi Ercan’a herhangi bir şekilde yardımda bulunmadıklarını, olay gecesi mağdurun evinin olduğu yere gitmediklerini söyledi. Mahkeme, sanık avukatının müvekkili hakkında medyada asılsız yayınlar yapıldığını gerekçe göstererek, yayın yasağı kararı verilmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.

KIZI KAÇIRMAK İSTEMİŞ

Soruşturma dosyasındaki incelemesini tamamlayan sorgu hakimi, şüpheli Veysi Ercan’ın atılı suçu işlediğine dair somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme kararında, "Şüpheli Veysi Ercan’ın diğer şüpheliler ve tanıkların beyanına göre, olay gecesi üzerinde silah bulunduğu, diğer şüphelilere mağduru kaçıracağından bahsettiği ve onlardan yardım istediği, bir gün sonra olay gecesi mağdur ve tanıklar ile görüştüğü onları kullandığı araçla evlerine bıraktığı, ardından mağduru telefonundan tekrar rahatsız ettiği ve evinin önünden ayrılmadığı, duyulan silah sesinden sonra şüphelinin silahla tanık tarafından mağdurun ikametinden kaçarken görüldüğü anlaşılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.