ABD Uçakları Türkiyelileri Vurdu

ABD Uçakları Türkiyelileri Vurdu
ABD ve beraberindeki koalisyon uçakları Suriye'de Nusret Cephesi merkezini vurdu. Ölenler arasında Türklerin de olduğu belirtildi.

ABD, Suriye'de İdlib'in Kafranbel ve Tevvame bölgesindeki Nusret Cephesimerkezini ve Halep'te bulunan Nusret Cephesi karargâhlarını bombaladığı bildirildi. Nusret Cephesi'ne yapılan saldırı sonucunda aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi.

Micro Blog Sitesi Twitter'da öne sürülen ve ajanslarda yer alan bilgilere göre; ABD uçakları Halep ve idlib'de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Nusret Cephesi'ne ait 4 karargah ve 3 cephaneliğin vurulduğu, Nusret Cephesi üyelerinin yanında, bölgedeki Türkiye vatandaşlarının da öldüğü bilgisi verildi. Gelen bilgilere göre ölü sayısının 17, yaralı sayısının ise 30 civarında olduğu belirtildi.

ABD HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ

ABD ve koalisyon uçaklarının Türkiye'nin hava sahası kurallarını ihlal ettiği tahmin ediliyor. Angajman kurallarına göre Türkiye hava uçuşlarına 5 kilometreden sonra müsaade etmemesine rağmen uçakların, bu mesafeyi ihlal ettiği bilgisi verildi.

Halep Sivil Savunma merkezinde de ABD saldırıları sırasında 7 sivilin hayatını kaybettiğini onaylandı.

ABD güçleri İdlib'in Tevvame ilçesinde Nusret Cephesine bağlı Türkiyeli grubu hedef aldı. Bölgeden gelen ve teyit edilen haberlere göre, ilk belirlemelere göre 15 Türkiyeli vefat etti. Türkiyeli vatandaşların İstanbul, Kayseri, Adıyaman, Van, Konya ve 2'sinin de Gaziantep'ten olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum