Töre Değil Aşk Kurşunu Çıktı

Töre Değil Aşk Kurşunu Çıktı
“Sesi çok güzel” yarışmacılarından Diyarbakırlı 19 yaşındaki Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıya uğraması gündemde tutulmaya devam ediyor.

İçimizdeki “açılım saçılımcı” medya olayı hemen, töreye bağlamış, “Ailesi yarışmaya katılmasına karşıydı” diye haberler yapmıştı. Ardından feminist çevreler harekete geçmiş, ortada zanlı veya zanlılara dair en ufak bir bilgi belge olmadığı halde aileyi ve “töre”yi hedef almışlardı. Ve dünya basını, bu fırsatı kaçırır mı, hemen koroya dahil olmuştu. 

Ancak zanlı çok başka biri çıktı: “Erkek arkadaş”. Gözaltına alınan Mutlu’nun erkek arkadaşı Veysi E. “Olay gecesi alkol alıp evinin oraya gittim. Yarışmaya katılmasına karşıydım ama ben vurmadım” dedi, tutuklandı. Mutlu’nun 4 ay önce erkek arkadaşı Veysi’den şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Bu arada Mutlu’nun ailesinden de bir açıklama geldi: “Töreyle işimiz yok, ailemiz hedef gösteriliyor.”
Hürriyet gibi gazeteler dün, “töre kurbanı” haberleriyle olayı mecrasından çıkararak, dünya gündemine taşıyan kendileri değillermiş gibi, dünkü manşetinde yine dünya basınının onu yazdığından söz etti. 

vd-016.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum