Filistin'den Netanyahu'ya Yanıt

Filistin'den Netanyahu'ya Yanıt
Filistin Başmüzakerecisi Erekat:"İki devletli çözüm için Netanyahu'nun bunu desteklediği iddialarına değil, eylemlerine ihtiyaç var"

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Erekat, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinde, Netanyahu'nun eylem, yorum ve açıklamalarının, "Barışın değil,İsrail'in yeni ırkçı ve radikal politika dalgasının habercisi" olduğunu savundu.

Netanyahu'nun açıklamalarına değinen Erekat, "İki devletli çözüm için Netanyahu'nun bunu desteklediği iddialarına değil, eylemlerine ihtiyaç var. Yeni İsrail hükümeti, işgal altındakiFilistin topraklarında 'Apartheid' rejimini pekiştirmek istediğini ve Filistinlileri küçük düşürmeye yönelik politikalarını sürdüreceğini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası camianın İsrail'in barışı geciktirmeye yönelik girişimlerine göz yumduğunu dile getiren Erekat, şunları kaydetti:

"Şimdi de Netanyahu'nun iki yüzlülüğüyle başa çıkmaları gerekiyor. Uluslararası camiadan tek isteğimiz, İsrail'in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısında bulunması."

Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin meselesinde tek devletli çözümden yana olmadığını ifade ederek, "İki devletli çözüm vizyonunu destekliyorum. Bu vizyon, Yahudi devletini tanıyan ve silahsızlandırılmış bir Filistin devletini içeriyor"demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.