Vahdet'in Haberi Sözcü'nün Zoruna Gitti

Vahdet'in Haberi Sözcü'nün Zoruna Gitti
Mimar Sinan Üniversitesi’nde organize edilen ancak Vahdet gazetesinin haberi üzerine iptal edilen bölücü sempozyuma bir destek de Sözcü’den geldi.

Sözcü, “Yandaş yazıyor Rektör iptal ediyor” başlıklı sözde haberinde, bölücü sempozyumu eleştirdiği diye Vahdet’i ve Vahdet’in haberi üzerine sempozyumu iptal eden Üniversite Yönetimini hedef gösterdi.

Sözcü’nün manşet haberi şöyle:

“Mimar Sinan Üniversitesi'nin, İslamcı Vahdet Gazetesi'nin hedef gösterdiği akademik sempozyuma salon vermekten vazgeçmesi kararına tepkiler sürüyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), İslamcı çizgide yayın yapan Vahdet gazetesinin hedef gösterdiği “Küresel kapitalizm karşısında yerel kültür ve halklar” sempozyumuna salon vermekten vazgeçmişti.

Sosyoloji Mezunları Derneği’nin (SOMDER) düzenlediği uluslararası sempozyumun 21-22 Mayıs tarihlerinde, yani bugün ve yarın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

“AKADEMİK ETKİNLİKLERİ VAHDET’E Mİ DANIŞACAĞIZ?”

Geçtiğimiz hafta yaşanan süreçle ilgili olarak, MSGSÜ EĞİTİM-SEN Temsilciği, “Biz MSGSÜ çalışanları olarak, üniversitemizdeki toplantıların Vahdet gazetesinin müsaadesine tâbi olduğu gerçeğiyle baş başayız” dedi. Akademisyenler, “Üniversitemiz yönetiminin nefret söyleminin açık bir örneği olan, baştan aşağı ırkçı ifadelerle dolu ve hiçbir dayanağı bulunmayan iftiralarla bezeli bir haber üzerine bilimsel bir toplantıyı, daha önceden vermiş olduğu izne rağmen iptal etmesini protesto ediyoruz. Akademik özgürlüklerimizin sınırlarının bir de Vahdet gazetesinin galiz haberlerine kurban edilmesinin kabul edilemez olduğunu -söylemekten hicap duyarak- ilan ediyor; üniversitemiz yönetimini verdiği kararın gerekçelerini ivedilikle kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz.” şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

“BİLİM BİAT ETMEZ”

SOMDER ise konuyla ilgili olarak, “Bilimin ve düşünce özgürlüğünün beşiği olması beklenen bir üniversitenin, hangi demokratik daha doğrusu bürokratik mekanizma sonucunda aldığını anlayamadığımız bu kararı bir kez daha göstermiştir ki, bir üniversite sözde bir gazetenin baskısına boyun eğmiş, kendi kimliğini ayaklar altına almıştır” dedi.

“ÇAĞDIŞI VE KORKAKÇA BİR KARAR”

SOMDER, “Üzgünüz ama şaşkın değiliz. Zira bu ve benzeri sözde gazeteler hâlâ üniversite yönetimlerini, öğretim üyelerini, tüm üniversite emekçilerini ve öğrencileri çeşitli şekil ve kılıflar altında tehdit etmeye devam ediyor. MSGSÜ rektörlüğünün aldığı bu çağdışı ve korkakça kararı şiddetle kınıyoruz” şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

SEMPOZYUM MİMARLAR ODASI’NDA GERÇEKLEŞİYOR

Açıklamada, “Bilim Biat Etmez!” şiarıyla çıktığımız bu yolda konferansımızı belirlenen tarihlerde her ne koşulda olursa olsun yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sempozyumumuz, aynı tarihlerde, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu Karaköy/İstanbul’da yapılacaktır” denildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.