“HDP Barajı Geçemezse Tüm Bölge Kantonlaşabilir”

“HDP Barajı Geçemezse Tüm Bölge Kantonlaşabilir”
Yalçın Doğan 'Sur kantonuna hoş geldiniz' yazısının girişinden sonuna kadar skandal ifadelere imza attı ve HDP barajı geçemezse “çıkacak kaosu” anlatarak adeta alenen oy istedi.

Yazısının daha başında “’BENİM gölgeme basıyorsun deyip bizleri sopadan geçiren polisler gördük biz, çok zulüm, çok baskı yaşadık. HDP sakin gidiyor, AKP'yi frenleyen tek parti HDP'dir. Ama, eğer barajı geçemez ise...’
Korkum o ki, HDP bu sözleri söyleyen kitleyi kolay kolay frenleyemez, tutamaz gibi.
Geçtiğimiz ekim sonunda ilan edilen, sonra duvarlara yazılan yazıları görüyorum Diyarbakır'da: ‘Sur kantonuna hoş geldiniz’. Diyarbakır'ın Sur Mahallesi'nde özerklik ilanı. Yine ekim sonu, kasım başında Cizre, Silopi ve İdil'in bazı mahallelerinde kanton ilanlarını TV'lerde izliyoruz.”
diyen Doğan daha sonra ise “YDG-H ASAYİŞ” başlığıyla PKK’nın asayiş birimini anlattı.

“Tek tip kıyafetli, yüzleri poşulu gençler, kendilerini Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi, kısaca ‘YDG-H Asayiş’ olarak tanımlıyor, PKK'nın son dönemde asayiş sağlayan birimi. Kantonları, yani özerk mahalleleri onlar ilan ediyor, kimlik kontrolleri TV'lere yansıyor.
Birileri kadınlara sarkıntılık mı yapıyor, kız öğrencileri rahatsız mı ediyor, uyuşturucu mu satıyor, işi hırsızlık mı, tefecilik mi, kumar mı oynatıyor, gel buraya, bunlara cezayı YDG-H kesiyor, sıkı dayak, ardından ‘Bir daha görürsem’ diye gözdağı. Adı üstünde ‘asayişi’ sağlıyor. İlan ettikleri kantonlarda, kendilerine göre operasyon yapıyor, yönetiyor. ‘Paralel’ ise al sana paralel, üstelik ‘kanton’, fiilen özerk bölge. “

Yalçın Doğan “KORKUM O Kİ” diye başladığı diğer paragrafta ise açıkça baraj aşılamazsa tüm bölge özerk ilan edilir ve kopar dedi :

“Diyarbakır Sur, Cizre, İdil ve Silopi'nin bazı mahallelerinde, ‘kanton’ adı altında, kendilerine göre ilan ettikleri özerklik, korkum o ki, HDP baraj altında kalırsa, yaygınlaşabilir.
Baraj altında kalırsa, HDP serinkanlı davranır, bu tür bir uygulamaya karşı, o nedenle Kürt tabanı HDP'yi "akıllı" olarak niteliyor. Akıl da bunu gerektiriyor ama HDP o tabana sözünü ne ölçüde geçirir, orası ayrı.”

Doğan yazısının sonunda ise geleneksel olarak Kürtçülüğün prim yapmadığı Adıyaman, Urfa gibi şehirlerde bile bütün aşiretlerin HDP'ye destek kararı aldığını yazdı. Doğan, “Din üzerinden politika yapılması, elde Kuran-ı Kerim ile kürsüye çıkılması, onları rahatsız ediyor, sanki ‘inançları sorgulanıyormuş’ gibi düşünüyorlar.” demeyi de ihmal etmedi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum