S&P'den Türkiye'yi İlgilendiren Açıklama

S&P'den Türkiye'yi İlgilendiren Açıklama
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino, Fed'in Eylül ayında faiz artırabileceğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino, 2015 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 2,8'den 2,4'e indirdi. Bovino bugün yayınladığı raporda, "Hava şartlarının da etkisi ile yaşanan zayıf bir ilk çeyrek sonrasında, ABD Doları'nda devam eden güçlenme ve hala düşük olan petrol fiyatları büyük olasılıkla ikinci çeyrekte bir toparlanması azaltacak" ifadelerini kullandı.

EYLÜL'DE FAİZ ARTIRIMI

Mart ayındaki düşüşün ardından istihdam artışlarında toparlanma olduğunu ve fiyatların bir miktar ısındığını ifade eden Bovino, bunun devam etmesi halinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül'de faiz artırımı yapabileceğini düşündüklerini vurguladı. Bununla birlikte Bovino, Fed'in faiz artırım hızını yavaş tutmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.

Fed'in faiz artırımlarına başlaması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına neden olacağı beklentisi uzun zamandır piyasaları tedirgin ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.