Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Malum Koro

Malum Koro

Mi­mar Si­nan Üni­ver­si­te­si­’n­de ya­pıl­ma­sı plan­la­nan bir kon­fe­rans­la il­gi­li ha­be­ri­miz ve son­ra­sın­da ya­şa­nan­lar tar­tı­şı­lı­yor.

Da­ha doğ­ru­su “bi­ri­le­ri­”, söz­ko­nu­su ha­be­ri­miz üze­rin­den ga­ze­te­mi­zi he­def tah­ta­sı­na oturt­muş du­rum­da. 

Vah­det ola­rak, bu sem­poz­yu­mu eleş­tir­dik, evet. 

Çün­kü da­ha su­nu­mun­da, te­rör ör­gü­tü le­gal bir ya­pı gi­bi su­nu­lur­ken, Ge­zi Par­kı anar­şiz­mi “öz­gür­leş­me ara­cı­”, te­set­tür ise “ge­ri­ci pra­ti­k” ola­rak ni­te­len­di­ri­li­yor­du.

Ko­nuş­ma­cı­la­rı ara­sın­da HDP’­nin mil­let­ve­ki­li ada­yı gös­ter­di­ği ve ban­ka soy­gun­cu­lu­ğun­dan ha­pis yat­mış bir isim bu­lu­nu­yor­du.

Ve bu kon­fe­rans  Al­man Ebert Vak­fı ile bir­lik­te dü­zen­le­ni­yor­du.

Di­ğer mu­ha­fa­za­kar ga­ze­te­ler “u­cu Hü­kü­me­t’­e do­ku­nu­r” veh­miy­le bu­na da ses­siz ka­la­bi­lir­di ama Vah­det ola­rak biz üç may­mu­nu oy­na­ya­maz­dık. 

Bu dö­nem­de, hem de dev­le­tin üni­ver­si­te­sin­de ve Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın geç­miş­te te­rör ör­gü­tü­nü des­tek­le­mek­le eleş­tir­di­ği Al­man Ebert Vak­fı­’y­la or­tak­la­şa böy­le bir kon­fe­rans na­sıl dü­zen­le­nir­di?!

Ba­şör­tü­lü­le­re ka­pı­la­rı açıl­mak­la övü­nü­len üni­ver­si­te­le­ri­miz­de te­set­tür, na­sıl “ge­ri­ci­lik gös­ter­ge­si­” ola­rak an­la­tı­la­bi­lir­di?! 

AK Par­ti ik­ti­da­rı dö­ne­mi­nin üni­ver­si­te yö­ne­ti­ci­le­ri na­sıl olur da böy­le bir kon­fe­ran­sa mü­sa­ade ede­bi­lir­di?  

Ya­dır­ga­mış­tık bu­nu!

“Kin ku­sa­cak­la­r” baş­lık­lı ha­be­ri­miz­le, tep­ki­mi­zi net bir şe­kil­de or­ta­ya koy­duk.

Ha­be­ri­miz üze­ri­ne üni­ver­si­te yö­ne­ti­mi ge­ri adım at­mak zo­run­da kal­dı. Kon­fe­ran­sa des­te­ği­ni çek­ti, sa­lon tah­si­si­ni de ip­tal et­ti.

Bu ge­liş­me­le­rin ar­dın­dan “bi­ri­le­ri­” Vah­de­t’­e sa­vaş aç­tı.

-İl­kin Bir­gün ad­lı ga­ze­te “Sem­poz­yu­ma ge­ri­ci ip­ta­l” di­ye ha­ber ya­pıp, Vah­de­t’­i he­def gös­ter­di.

-Ar­dın­dan te­rör ör­gü­tü ya­yın or­gan­la­rı, ga­ze­te­mi­ze ha­ka­ret­ler­de bu­lun­du. 

-Dün de Mil­li­yet ve Söz­cü gi­bi ga­ze­te­ler ko­ro­ya da­hil ol­du. 

Me­lih Aşık Mil­li­ye­t’­te­ki kö­şe­sin­de, Söz­cü ise in­ter­net si­te­sin­de man­şet­ten “Top­lan­tı­lar için ar­tık Vah­det ga­ze­te­sin­den izin mi ala­ca­ğı­z” di­ye yaz­dı.

-Üni­ver­si­te­’nin Eği­tim Sen tem­sil­ci­si, “Biz MSGSÜ ça­lı­şan­la­rı ola­rak, üni­ver­si­te­miz­de­ki top­lan­tı­la­rın Vah­det ga­ze­te­si­nin mü­sa­ade­si­ne tâ­bi ol­du­ğu ger­çe­ğiy­le baş ba­şa­yı­z” şek­lin­de açık­la­ma yap­tı.

-SOM­DER ad­lı bir der­nek de “MS­GSÜ rek­tör­lü­ğü­nün al­dı­ğı bu çağ­dı­şı ve kor­kak­ça ka­ra­rı şid­det­le kı­nı­yo­ru­z” ifa­de­le­riy­le üni­ver­si­te yö­ne­ti­mi­ni he­def al­dı. 

Ko­ro­ya baş­ka kim­ler da­hil olur, kes­tir­mek güç de­ğil.

Ço­ğu ta­nı­dık çün­kü.

Bun­lar geç­ti­ği­miz ay da, Kan­di­l’­de çe­ki­len PKK bel­ge­se­li­nin ha­be­ri­miz üze­ri­ne İs­tan­bul Film Fes­ti­va­li­’n­de gös­te­rim lis­te­sin­den çı­ka­rıl­ma­sı­na kar­şı bir­le­şip, sal­dır­mış­lar­dı. 

Yi­ne te­ker­le­ri­ne iyi ço­mak sok­muş ol­ma­lı­yız ki, bir kez da­ha bir­le­şip bi­zi lin­çe kal­kış­tı­lar.

El­le­rin­den ge­le­ni art­la­rı­na koy­ma­sın­lar, kor­ka­cak de­ği­liz. 

Ak­si­ne bun­la­ra bak­tık­ça, bü­yük bir ha­ber­ci­lik ba­şa­rı­sı­na im­za at­tı­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum.

***

Bu ara­da, İne­gö­l’­de açı­lı­şı ya­pı­lan ki­li­se­li, si­na­gog­lu AV­M’­ye iliş­kin ha­ber ve ya­zı­mı­zın ar­dın­dan da bir ge­liş­me ya­şan­dı.

Söz­ko­nu­su AV­M’­nin yö­ne­ti­mi bu “a­çı­lı­mı­nı­” ye­ni­den göz­den ge­çir­miş ve “ya­ban­cı iba­det­ha­ne uy­gu­la­ma­sı­nı dur­dur­ma­” ka­ra­rı al­mış.

Ne mut­lu on­la­ra.

Bu er­de­mi gös­ter­dik­le­ri için ken­di­le­ri­ni kut­lu­yo­rum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi