İşte En Çılgın Seçim Vaadi

İşte En Çılgın Seçim Vaadi
2015 genel seçimlerine 16 gün kala 'en çılgın seçim vaadi' DSP Genel Başkanı Masum Türker'den geldi. Türker, maçların bedava yayınlanacağını söyledi.

7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla partiler seçim yarışlarına son hızla devam ediyor. Son zamanların en ilginç seçim vaadi olan Haydar Baş'ın asgari üzret 5 bin lira olacak' vaadinin ardından, DSP Genel Başkanı Masum Türker'den geldi.

Türker, "Maç şifresini kaldıracağız. Bütün yerel ve ulusal televizyonlar bu maçları bedava yayınlayacaklar, ama aynı saatte." diye açıklama yaptı.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, DSP Genel Başkanı Türker, insanların yoksulluk sınırının altında yaşamaması gerektiğini belirtti. Vatandaşların kimseye avuç açmaması için bazı önlemler alınabileceğini vurgulayan Türker, 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için en az 2 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Türker, ihtiyaç sahibi her aileden bir kişiye iş verilmesi gerektiğini kaydederek, "Demek ki birisini işe alacaklarsa bir evden, onun alacağı ücret bu aileyi geçindirecek. Yani, aç bırakmayacak, yoksulluk sınırında tutacak bir ücrete sahip olması gerekir. Bu da bizim hesabımıza göre 2 bin liradır. Bir ülkede asgari ücret kaç liraysa emekli maaşının o asgari ücretin yüzde 30 fazlası olması gerekir. Asgari emekli maaşı da 2 bin 600 lira olmalıdır" ifadelerini kullandı.

masum-turker-dsp.20150522095806.jpg

"BİZ MAÇ ŞİFRESİNİ KALDIRACAĞIZ"

Çoğu vatandaşın evinde şifreli yayın olmadığı için maçları meyhanelerde izlediğini dile getiren Türker, bunun önüne geçmeyi planladıklarını anlattı. "Biz, bu maç şifresini kaldıracağız" diyen Masum Türker, şunları söyledi: "Bütün yerel ve ulusal televizyonlar bu maçları bedava yayınlayacaklar, ama aynı saatte. Yayınladıkları saatte aldıkları reklamın belli bir payı hesaplanacak. Hem televizyonların politikasına uygun, ama futbol takımlarının da kaybını önleyecek şekilde futbol havuzuna verilecek. Böylelikle, bizim gençlerimiz maçları evlerinde, normal yerlerde izleyebilecekler. İçki satanlar belki bizi kara listeye alacak. İnsanların kötü alışkanlıklar edinmesine genç yaşta neden olan yerleri maç seyrettirmekten kurtaracağız. İstiyorsa yine seyrettirsin, gitmek isteyen, amigoluk yapmak isteyen yapsın, ama herkese eşit sürede dağıtacağız. Bu, çok önemlidir Türkiye için. Şu anda içki fiyatları arttığı halde içki tüketimi artıyor. İnsanlar, küçük yaştan içkiye ve uyuşturucuya alışabiliyor böyle mekanlarda, bunun önünü keseceğiz."

REKLAM MALİYETLERİNİ HESAPLADI

Digitürk'ün bütün gelirlerinin, TRT'nin yaptırdığı dizilerin toplam maliyetine eşit olduğunu savunan Türker, "Yani para vermesine gerek yok, diziler o kadar reklam almıyor. Halbuki, TRT bunu oynattığı anda, her yerde izlendiği için büyük reklam alacak. Büyük reklam alınca, o reklam pastasının bir bölümünü dizi maliyeti yerine futbol takımlarına versin, hatta bir kısmını da amatör takımlara ayırsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

rakili-afis-dsp-mustafa-nihat-onal.jpg

"RAKILI AFİŞ" İÇİN AÇIKLAMA

Türker, Isparta 1. sıra milletvekili adaylarının rakı bardağını kullanarak, "Ben oy istiyorum, böyle bir afiş kullanacağım" şeklinde demeç verdiğini hatırlattı. Türker, "DSP'nin ne programında ne ilkelerinde bu şekilde bir yaklaşım ve böyle bir düşünce yoktur. Biz, böylesi bir düşünceyi kabul etmiyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum