Cüneyt Çakır Afrika Kupası açılış maçını yönetecek

Cüneyt Çakır Afrika Kupası açılış maçını  yönetecek
Fatih Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Afrika Kupası, 26 Mayıs’ta başlıyor.
Afrika Kupası açılış maçını Cüneyt Çakır yönetecek
Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Afrika Kupası'nın iki bombası var. Biri Cüneyt Çakır diğeri ise Ertem Şener...
 İstanbul’da yaşayan, 16 Afrika ülkesinden, sayıları 400’ü bulan futbolcunun top koşturacağı Afrika Kupası’na, Spor Toto Süper Ligi’nden sürpriz futbolcular da katılacak.

HAKEM CÜNEYT ÇAKIR

Maçın ilk düdüğünü ise 5 Haziran’daki Barcelona - Juventus UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçını da yönetecek olan Avrupa'nın bir numaralı hakemi Cüneyt ÇAKIR çalacak.

SUNUCU ERTEM ŞENER

26 Mayıs Salıgünü, 20:00’de, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda oynanacak olan açılış maçıyla başlayacak olan Afrika Kupası’na spor camiasının önde gelen isimlerinin de katılması bekleniyor. Afrika Kupası organizasyonunun sunuculuğunu ise Şampiyonlar Ligi maçlarının unutulmaz sunucusu Ertem ŞENER üstlenecek. İzleyenlerin futbola ve eğlenceye doyacağı turnuvanın bu yılki sloganı ise “Bize her yer Afrika”.

Fatih Belediyesi sportif destek veriyor

Fatih Belediyesi, kötü niyetli futbol tacirleri tarafından Afrika ülkelerinden Türkiye’deki kulüplerde top oynama vaadiyle kandırılarak getirilen Afrikalı futbolculara sahip çıkıyor. Sosyal belediyecilik gereği sadece ulusal değil, uluslararası anlamda da insana verdiği değeri Afrikalı futbolculara sunduğu sportif imkanlarla da ispatlıyor. Tüm hayatlarını futbola adamış, bu uğurda vatanlarını terk etmiş Afrikalı futbolculara belediye sınırları içindeki spor tesislerini açıyor. Futbolculara forma, eşofman ve antrenman malzemelerinin yanı sıra gıda yardımı da yapıyor.Spor ekonomisine katkı sağlanıyor

26 Mayıs’ta gerçekleşecek Afrika Kupası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan, projenin sahibi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Afrikalı kardeşlerimizin aralarında maç yaptıklarını görüyordum ve oynadıkları futbolu hayranlıkla izliyordum. Hikayelerini öğrendikten sonra, onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu gençlerin birçoğu kendi ülkelerinde gelecek vadeden lisanslı futbolcular. Afrikalı gençlerden oluşan ”Afrika Dostluk Spor Futbol Takımı”nı kurduk, ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Zamanla proje genişleyerek, her yıl düzenlenen Afrika Kupası'na dönüştü. Genç yeteneklerin geleceğine yatırım yaptığımız gibi, futbol ekonomisine de katkı sunduğumuzu gördük. Şu ana kadar Dostluk Spor’dan 24 futbolcu yurtiçi ve yurtdışındaki amatör veya profesyonel kulüplere transfer olmayı başardı.” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.