Tarkan Geçen Sene Ne Kadar Vergi Ödedi?

Tarkan Geçen Sene Ne Kadar Vergi Ödedi?
Habervaktim olarak kimsenin kazancında gözümüz yok. Ancak Habervaktim haberciliğinin gereğini yaparken kılı kırk yarma titizliğine de sahip olmak zorundadır. İşte bu yüzden satır aralarında yer alan ince detayları bulup öne çıkarmamızı kimse farklı yoruml

İşte o yüzden aşağıdaki haberi okuyan nerdeyse herkes “halk için konser verilmiş ne güzel” derken, biz başlıktaki soruyu sorarız ve dahası sonda yer alan soruları da sorarak haberciliğin hakkını vermeye çalışırız!

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’nun köşesinde yer alan şu yazıya dikkatinizi çekelim:

Beşiktaş Belediyesi geçen yıl 19 Mayıs'ta halk konseri vermesi için Tarkan'la anlaşmış, ancak Soma faciası nedeniyle konser son anda iptal olmuştu.
Tarkan bu konser için aldığı 1,5 milyon lirayı iade etmek istedi ama Beşiktaş Belediyesi konseri 29 Ekim'de yaparız diyerek parayı almamıştı.
29 Ekim'de konser olmadı.
Belediye'nin Tarkan'a götürdüğü yılbaşı konseri teklifi de hayata geçmedi.
Sonuç olarak olayın üzerinden 1 yıl geçti...
Tarkan geçen yıl veremediği konseri bu 19 Mayıs'ta verdi.
Hem Tarkan ilk kez bir ücretsiz konser vermiş oldu.
Hem de hesap kapandı...

Kısaca, Beşiktaş Belediyesi, geçen sene 19 Mayıs günü halk konseri vermesi için Tarkan’a sıkı durun tamı tamına 1,5 milyon lira ödüyor. Sonra çeşitli vesilelerle iptal edilen konser ancak bu sene verilebiliyor.

Şimdi bu yazıyı bir kez daha okumaya var mısınız? Okuyalım ve soralım:

Öncelikle Beşiktaş Belediyesi’nin, bir konser için halkın parasını çarçur etmeye hakkı var mıdır?

Bir konser için bu kadar büyük meblağı dünya pop starları bile almazken Tarkan’a bunca para hangi akla hizmet ödenmiştir?

19 Mayıs gibi bir milli bayramda halk konseri için bu kadar parayı talep eden Tarkan’ın milli duygularının durumu (askerlik için bedelliyi beklerken vatandaşlıktan çıkarıldığı günlerden tahmin etmek zor olmasa gerek ama) nedir? “Bende bu ülkenin evladıyım, para almam” deseydi veya Soma olayından sonra “Milli bayram da verilen konserden para almak bir Türk olarak kanıma sığmaz, ben bu parayı işçilere bağışlıyorum” deseydi ne değişirdi?

Burada işçilerin harç kardığı, malzeme alınan, masrafı olan bir inşaattan bahsetmiyoruz. Bir popçu elinde mikrofonla sahneye çıkıyor, taş çatlasan belli bir paraya kiralanmış ses sitemi ile konser veriyor. Hadi saz ekibine de biraz para ödendi diyelim ki bu da öyle anormal rakamlar olmasa gerek! Bunca kazanca karşılık Tarkan geçen sene ne kadar vergi ödemiş acaba?

Gelişmiş bir ülke de uyumayan bir maliyenin;

“Gel kardeşim hele bir bakalım, sen bu konser için aldığın paraya karşılık kaç lira fatura kestin, geçen sene de toplam da kaç lira vergi ödedin” demesi gerekmez mi?

Şimdi denilebilir ki art niyetli olmayın. Biz art niyetli filan değiliz. Ancak biz balık hafızalı da değiliz. Yıllar önce aylarca vergisini ödememekte direnen aynı Tarkan’ın, yurt dışına çıkış yasağı konulunca toplam borcun yarısını aynı dakika ödeyip kalanını taksitlendirip yurtdışına çıktığı günleri de biliriz.

Kaldı ki haberci olarak bu durumu sorgulamayıp ta ne yapacağız!

Tarkan dürüstçe faturasını kesmiş vergisini ödemişse, korkacak ne var?

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum