Ermeniler Azeri Kadının Üzerine Yürüdü

Ermeniler Azeri Kadının Üzerine Yürüdü
Fransa'nın başkenti Paris'te Ermeniler Yukarı Karabağ işgalini haklı göstermek için toplandı. Toplantıya Azeri kadının çıkışı damga vurdu.

Fransa başkenti Paris'in 5. Bölge belediye binasında aşırı milliyetçi ve ırkçı Ermeniler tarafından, Azerbaycan'ın toprağı olan Yukarı Karabağ işgalini haklı göstermek için yapılan toplantıda Azerbaycan vatandaşının sorduğu soru çok büyük tepki aldı.

Paris'te faaliyet gösteren ve Türk asıllı vatandaşların Fransa'daki siyasi hayata katılmaları yönünde çalışan Objectif 21 Derneği yöneticileri Tahsin Tek ve Julien Yurdakul ile birlikte toplantının yapılacağı salona gelen bir Azerbaycan vatandaşı, toplantıya katılanlara Yukarı Karabağ konusunda Birleşmiş Milletler'in almış olduğu kararları hatırlatınca (Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilme kararları) çok sinirlenen sözde tarihçi Claude Mutafyan, Azeri kadının üzerine yürüdü.

Objectif 21 Derneği Başkanı Tahsin Tek'in sakin olun karşınızda bir bayan var ihtarı üzerine biraz geri çekilen Ermeni aktivist Mutafyan hakaretlerine uzaktan devam etti. Dakikalar geçtikçe etrafları Ermeni aktivistler tarafından sarılan Objektif 21 Derneği yöneticileri ve Azerbaycan vatandaşı, daha büyük olayların çıkmasını önlemek için 5. Paris belediye binasını küfürler arasında terk ettiler.

Daha sonra DHA ya konuşan Objectif 21 Derneği Başkanı Tahsin Tek, bıkmadan usanmadan Yukarı Karabağ gerçeğini Fransa'nın her yerinde anlatacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum