'Biz Varsak Çözüm Süreci Var'

'Biz Varsak Çözüm Süreci Var'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yüzde 10 barajını aşmak için HPG damgalı basılmış tehdit mektuplarıyla oy alınmaya çalışıldığını, bunlara pabuç bırakmayacaklarını söyledi.

 Arınç, "Biz varsak çözüm süreci var, biz yoksak havada bulut sen onu unut. Ne çözüm kalır ne süreç kalır" dedi.

Siirt'teki iş adamları, muhtarlar ve halkın katılımıyla bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, son zamanlarda ırkçılık, terör ve şiddet fitnesiyle halkın birbirine düşürülmeye çalışıldığını, terörle, silahla, şiddetle, baskıyla, tehditle ve şantajla bir yerlere varılamayacağını söyledi. Arınç, "Bak ben 21 milyon 500 bin oy alıyorum, yüzde 50 ile milletten destek alıyorum. Başkaların yüzde 10 barajını aşmak için tehditten başka elinde başka sermayesi yok. Bazen Twitter, bazen Facebook bazen de çizgili bir kağıda yazılmış üzerinde HPG daması basılmış tehdit mektubuyla oy almaya çalışıyorlar. İkna heyetleri kurmuşlar kapı kapı dolaşıyorlar. Ellerinde seçmen kağıtları var, kapı kapı dolaşıp bu evde kim yaşıyor, 'Bak seçimden sonra şöyle bir şey çıkarsa başınıza gelecekleri bilin' diyorlar. Sokakları yıkıp yaktıkları günleri de hatırlatıyorlar" ifadelerini kullandı.

AK PARTİNİN 13 YILLIK BAŞARI SIRRINI AÇIKLADI

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bak ben size bir şey söyleyeyim 13 senede her seçimden başarıyla çıktık bunun bir sırı var. Biz milletin gönlüne girdik. Kalbine girdik. Gönlüne kalbine girdiğiniz insandan oy alırsınız. Ama siz milletin gönlüne giremiyorsunuz, siz milleti korkutuyorsunuz. Korku başka, sevgi başkadır. Biz sevilen insanlarız siz korkulan insanlarsınız. Korkunun ecele faydası yok ama bilesiniz bu millet tehditlere pabuç bırakmayacak kadar da cesurdur, namusludur vatanseverdir" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BOZULMASIN DİYE SABREDİYORUZ"

Yapılan tehditlerden haberdar olduklarını ve hepsini takip ettiklerini de ifade eden Arınç, bu ülkede çözüm sürecinin başarısızlığa ulaşmaması için çok hassas davrandıklarını söyledi. Arınç, "Birileri çözüm sürecini baltalamak için silaha şiddete ikide bir dayanmak istiyor, elbette onlarla mücadele ediyoruz. Ama genelde bir huzursuzluk çıkmasın, süreç inkitaya uğramasın ve şu seçimleri hayırlısıyla bir yapalım diye düşünüyoruz. Oy almak için düşmanlık aşılayan, fitne ve fesatlık çıkaran korku dağıtan kişilere, guruplara partilere, Ak parti bile olsa o şartı koyayım; hiçbir zaman itibar etmeyin. Çünkü korkuyla Türkiye'de hiçbir şey yapamazsınız" şeklinde konuştu.

"ELİNDE SİLAH OLANLAR SİLAHTAN VAZGEÇMEMEK İÇİN, TERÖRDEN BESLENENLER KAN İÇMEYE DEVAM ETMEK İÇİN BU İŞİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bugün çarşıda gezerken, dükkanlara selam verirken kadınlar erkekler çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bize dua ediyorlar, destek oluyorlar. Bu işi çıkaran biziz 2009'dan beri ve en son 2012 sonundan beri devam ettiren biziz. Baldıran Zehir'i içiyoruz ve bu iş bitecek diyoruz. Bu iş çözülmeli diyoruz. Memlekette bunu istiyor, buna ihtiyacımız var diyoruz. Bize karşı her türlü tahriki yapıyorlar. Bu süreci bozmak için herkes gizli açık, bunun düşmanları çok. Bir taraftan birisi bomba patlatıyor, öbür taraftar biri yol kesiyor, birisi 2 tane asker kaçırıyor. Eskisi gibi karakol baskınları yok ama vergi toplayacağım diye haraç keseceğim diye çadıra çağırıyor. İş makinelerine saldırıyorlar, müteahhitlerden para topluyor, işçileri tehdit ediyor vesaire.. Sanki biz bunları da duymuyor görmüyoruz. Tüm bunları görüyoruz ve tedbirini de alıyoruz. Ama bu işin ne kadar nazik olduğunu da biliyoruz. Elinde silah olanlar silahtan vazgeçmemek için terörden beslenenler kan içmeye devam etmek için bu işi bozmaya çalışıyorlar. Biz de sabırla annelerin gözyaşları akmasın cenaze gelmesin artık dağa çıkmayalım, dağa çıkanlarla dönenlerle bu ülkede kucaklaşalım. Silah bitsin şiddet gitsin, silah bitsin, kim ne yaparsa yapsın fikrini siyasetini ortaya koysun diyoruz. Yanlış mı yapıyoruz Siirtliler. Başka hangi partinin hangi iktidarın meselesidir bu. Geçmiş iktidarlar döneminde işi askere polise ve silaha havale etmişlerdi. Ama başaramadılar sadece onunla olacak bir şey değil. Ama biz geldiğimiz zaman da böyle bir mücadele vardı. Ama sonunda millet bize yüzde 50 oy verince bu zor işi çözmeye karar verdik. İktidardan gidelim ama yeter ki çözüm sürecini başarıya ulaşsın. Bu gözyaşları bitsin bu kan dökülmesin dedik. Biz varsak çözüm süreci var biz yoksak havada bulut sen onu unut. Ne çözüm kalır ne süreç kalır. Baskıyla oy toplamaya kalkışanların, Kandil ile İmralı arasında gidip gelirken, çözüm sürecini baltalamaya kalkışanların sözlerine inanmayın."
Daha sonra etkinlik okunan yemek duasıyla sona erdi. Arınç, Güres Caddesi'ndeki partisinin seçim lokalini ziyaret ettikten sonra Siirt'ten ayrılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.