Arınç: Çözüm Süreci Başarıya Ulaşmalı

Arınç: Çözüm Süreci Başarıya Ulaşmalı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt'te çözüm sürecine ilişkin, yeter ki başarıya ulaşsın iktidardan gitsek de olur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çözüm Süreci'ne  ilişkin, "Bu işi başlatan biziz, devam ettiren biziz. Baldıran zehri içiyoruz ve  'bu iş bitecek' diyoruz. Memleketin buna ihtiyacı var. Biz varsak 'Çözüm Süreci'  var. Biz yoksak ne çözüm kalır ne de süreç" dedi.

Siirt'teki temaslarını sürdüren Arınç, bir düğün salonunda, kanaat  önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi

Çözüm Süreci'ne vatandaşların destek verdiğini ifade eden Başbakan  Yardımcısı Arınç, "Bu işi başlatan biziz, devam ettiren biziz. Baldıran zehri  içiyoruz ve 'bu iş bitecek' diyoruz. Memleketin buna ihtiyacı var. Biz varsak  'Çözüm Süreci' var. Biz yoksak ne çözüm kalır ne de süreç" ifadelerini kullandı.

"SÜRECİN GİZLİ VE AÇIK DÜŞMANLARI ÇOK"

Bülent Arınç, "Bu süreci bozmak için gizli veya açık düşmanlar çok.  Elinde silah olanlar silahtan vazgeçmemek, terörden beslenenler kan içmeye devam  etmek için bu işi bozmaya çalışıyorlar. Biri bomba patlatıyor, biri yol kesiyor,  biri 2 askeri kaçırıyor. Eskisi gibi karakol baskınları yok ama 'vergi  toplayacağım, haraç keseceğim' diye çadıra çağırıyorlar. Bunları biliyor ve  tedbirlerini alıyoruz" diye konuşarak, Çözüm Süreci'nin ne kadar nazik olduğunu  bildiklerini de vurguladı.

Arınç, sabırla, annelerin gözyaşlarının dinmesi için çaba  gösterdiklerine de işaret ederek, şöyle konuştu:

"İKTİDARDAN GİDELİM YETER Kİ ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYA ULAŞSIN"

"Biz, 'Kan akmasın, cenaze gelmesin, artık dağa çıkılmasın, dağdan  dönenlerle de bu ülkede kucaklaşalım, silah, şiddet, terör gitsin, kim ne  yapacaksa fikrini, siyasetini ortaya koysun' diyoruz. Geçmiş iktidarlar döneminde  işi, askere ve polise havale etmişlerdi. Ama başaramadılar. Sadece onunla olacak  bir şey değil çünkü. Biz geldiğimizde de böyle bir mücadele vardı. Millet bize  yüzde 50 oy verince, en zor işi çözmeye karar verdik. İktidardan gidelim ama  yeter ki Çözüm Süreci başarıya ulaşsın, bu gözyaşları bitsin, bu kan dökülmesin  artık."

"Tehditle, baskıyla oy toplamaya kalkışanların, Kandil ve İmralı  arasında gidip gelenlerin, Çözüm Süreci'ni baltalamak için de ellerinden geleni  yapanların sözlerine kanmayın" ifadesini kullanan Bülent Arınç, sözlerini şöyle  sürdürdü: "Batıda siyaset yapan bir insanım ve bu düşüncelerimden dolayı  birileri bana 'Kürtçü' demiş olabilir. Hiç umurumda değil. Ben bu milleti Kürt,  Arap, Türk, Çerkez gibi tüm kesimleriyle tanıyorum ve biz yaratılanı yaradandan  ötürü seviyoruz. 'Kürtçülük' yapmaya kalkanlar nasıl bir gaflet içindeyse,  'Türkçülük' yapmaya kalkanlar da o gafletin içindedir. Aklımızı başımıza alalım.  Sadece kendi ırkımızdan, etnik kökenimizden insanlarla yola çıkmak, her ne  pahasına olursa olsun kabul edilecek bir şey değildir. Biz insandaki imana,  inanca bakar, iş seçmeye geldiği zaman da emaneti ehline veririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum