Hırsızlığın Kitabını Yazmışlar!

Hırsızlığın Kitabını Yazmışlar!
2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavında usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili soruşturma dosyasına Fetullah Gülen'in yazdığı bir kitap da girdi..

Fetullah Gülen'in ilk kez 2001'de basılan "Fasıldan Fasıla" isimli kitabı Kamu Personeli Seçme Sınavını yeniden gündeme getirdi. Kitabın "Rüya Hakikatı" başlıklı bölümünde ilginç sözler yer alıyor.. Fethullah Gülen, söz konusu yazıda meselâ, bazı kimseler, daha sonra kazanacakları bir başarıyı, çok öncesinden rüyalarında görebilmekte ve gireceği imtihan sorularını bütün ayrıntılarıyla müşahede edebilmektedirler." diyor.. Fethullah Gülen'in bu sözleri paralel yapıya yönelik bir mesaj olarak niteleniyor.
1432313694519.jpg
Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayla ilgili açıklamasında çarpıcı ifadelere yer verilmişti.. Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihinde hiçbir dönemde eğitim bilimleri alanında 120 sorunun 120'sini ve 119'unu doğru cevaplayan olmadığı halde, 2010 sınavında 350 kişinin 120 sorunun 120'sini de doğru cevapladığı tespit edildi..

Açıklamada, soruşturmaya konu 2010'daki KPSS'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi bulunduğu hatırlatıldı ve bunlardan 616'sının halen devlet memuru olduğu belirtildi. soruşturma savcısı Yücel Erkman, "Bunların hepsinin kopya çektiğini söylememiz mümkün değil. araştırıyoruz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum