Kabe'yi Siyasete Alet Etmeyin

Kabe'yi Siyasete Alet Etmeyin
Çanakkale'de MÜSİAD başkanlar kurulu toplantısında konuşan Nail Olpak, siyasiyelere "Kâbe'yi siyasete alet etmeyin" çağrısı yaptı

MÜSİAD başkanlar kurulu Çanakkale'de toplandı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve Türkiye'deki 86 başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak siyasi uyarılar yapıldı.

HDP Eşbaşkanı Selahhattin Demirtaş'ın 'Taksim işçilerin Kâbesi' diyerek yaptığı benzetme eleştirildi. Bildiride, "Kâbe tartışmalarını günlük siyaset içinde değerlendirmek son derece yanlıştır" denildi. Bildiriden başlıklar şöyle: 

SEÇİMLER: 7 Haziran genel seçimlerine doğru, partilerin ekonomik vaat ağırlıklı seçim stratejisi dikkat çekmektedir. Ülkemizin, kaynak altyapımızı bozacak vaatlere değil; güçlü ve reel hedeflere ihtiyacı var. 

EKONOMİ: Hükümetin 25 maddelik dönüşüm programının milletçe sahiplenilmesini sağlayacak güçlü bir söyleme acilen ihtiyaç var. Orta ve uzun vadeli planlamalarla yapısal ve yönetişim reformlarına odaklanılıp bütçe disiplini de elden bırakılmazken, kısa vadede acil ara çözümlere ihtiyaç duyuluyor. 

İÇ SİYASET: Seçimlerden sonra, siyasal sistemimizin acilen revize edilmesi, yeni ve sivil bir anayasa ile kuvvetler karmaşası şeklinde uygulanan mevcut kuvvetler ayrılığı ilkesinin doğru eksene oturtulması gerekiyor. Devletin ve milletin gücünü ve etkisini azaltmaya yönelik yapılanmalara karşı mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. 

ÇÖZÜM SÜRECİ: Çözüm süreci, asrın barış ve milli birlik projesidir. Sürecin kararlılıkla devam etmesi, her kesiminin yararınadır, sorumluluğu olan herkes, bu bilinçle hareket etmelidir. 

DIŞ POLİTİKA: Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin, darbeyle gözaltına alınması kabul edilemez. Kaldı ki, yargılanarak, 108 arkadaşı ile birlikte idama mahkûm edilmesi söz konusu bile olamaz. Mazlumlara kucak açmasıyla tanınan milletimizin, 2 milyon Suriyeli'ye kucak açması takdire şayan. Onların ülkelerine, ölüme gönderilme projelerini esefle kınıyoruz. 

EĞİTİM GÜNLÜK SİYASETİN DIŞINDA

MÜSİAD'ın Çanakkale bildirisinde "Diyanet'in fonksiyonuyla ilgili yorumlar, 8 yıllık kesintisiz eğitime dönüş önerileri ve Kâbe tartışmalarının günlük siyaset içinde değerlendirilmesi yanlıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.