Bir Çift Kavunu 12 Bin Dolara Sattılar

Bir Çift Kavunu 12 Bin Dolara Sattılar
Türkiye yüksek gıda fiyatlarını tartışırken Japonya’dan mantık sınırları zorlayan bir haber geldi.

Dün ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasında düzenlenen bir müzayedede bir çift kavun tam 1.5 milyon yen’e (12 bin 400 dolar) alıcı buldu.

Sapporo Toptancı Pazarı’nda sezonun ilk Yubari kavunu için düzenlenen müzayedede meyveleri yerel bir toptancının aldığı açıklandı. Fransız haber ajansı AFP’nin bildirdiğine göre, Japonya’da her sezonun ilk müzayedesinde fiyatların havada uçuşması hem bir gelenek, hem katılımcılar açısından ciddi bir prestij kaynağı.

Eşe dosta hediye

Bu arada kavunlara ödenen 1.5 milyon yen’e Japonya’da sıfır kilometre bir Otomobil almak mümkün. Bugüne kadar ülkede en pahalıya satılan meyve ise geçen yıl 2.5 milyon yen’e alıcı bulan yine bir çift Yubari kavunu oldu.

Japonya’da statü sembolü olarak görülen Yubari kavunları, eşe dosta hediye olarak bile götürülüyor. En iyi Yubari kavunları mükemmel bir küre şeklinde ve kabuğundaki desenler hoş gözüküyor. Bu kavunlar süslü özel kutularda satılıyor.

3 dolara tek elma

Japonya’da meyve fiyatları müzayedelerin dışında da zirvelerde geziyor. Süpermarketten alınan tek bir elmanın fiyatı 3 doları, 20’lik kutudaki kirazların fiyatı 100 doları bulabiliyor. Geçen ay da ülkenin güneyindeki Miyazaki’de yapılan açık artırmada, bir çift Mango, 2 bin 500 dolara alıcı bulmuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum