Bombalı Saldırının Sorumlusu AKP Yöneticileri

Bombalı Saldırının Sorumlusu AKP Yöneticileri
Mersin'de HDP İl Başkanı Selman Günbat, yapılan bombalı saldırıdan Ak Partili yöneticileri sorumlu tutarak, gizlilik kararını eleştirdi.

HDP İl binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Selman Günbat'a, milletvekili adayları Mehmet Dengir Mir Fırat ile Çilem Küçükkeleş Öz de eşlik etti.

Saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan kişinin IŞİD ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini belirten Günbat, saldırılara rağmen sağduyularını koruduklarını fakat dosyaya gizlilik kararı verilmesine anlam veremediklerini kaydederek, "Bu soruşturmanın gizlenmesindeki amaç nedir? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse neden dosyayı gizliyorsunuz?

Açıktır ki siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor.

Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet yeni ürünlerini Adana ve Mersin'de almıştır.

Yaşanan patlamaların sorumluları, 'HDP'nin baraj altında kalması süper olur' diyerek açıklama yapan AKP yöneticileridir" dedi.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN EKİP BULUNSUN

Saldırıyı profesyonel bir ekibin planladığını ve bu ekibin ortaya çıkarılmasını istediklerini ifade eden Günbat, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Adana ve Mersin'de yaşanan saldırı ne yazık ki sıradan bir saldırı değil. Her iki kentin de seçim politikalarını hayata geçiren ve planlayan bir ekipti ve bu ekibin adaylarla birlikte tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik katliam girişimidir.

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. HDP'ye yapılan saldırıların tümü planlı ve programlı yapılan saldırılardır. Tek merkezden koordine edilen saldırılardır. Hiç kimse tedirgin olmasın, çözüm süreci AKP'nin varlığına bağlı değildir.

AKP, 'Eğer ben zayıflarsam, bu ülkede güç kaybedersem barış yapmam' diyorsa o zaman onun barış konusundaki samimiyetsizliği ortaya çıkmış olur. Demokratik mücadelemizden asla ödün vermeyeceğiz. Sadece bir kişinin ismi üzerinden değil, bu işi profesyonelce organize eden ekibin ortaya çıkarılmasını istiyoruz."

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.