Paralel'in Tezgahını Bozan Savcıya Tuzak!

Paralel'in Tezgahını Bozan Savcıya Tuzak!
İşadamlarına 'himmet' kumpası kuran Paralel çete, tezgâhı bozan savcıya da "tapelerle" tuzak kurmuş.

Konya merkezli 19 ilde FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sürüyor. Dosya kapsamında himmete bağlanan 50'ye yakın iş adamı da polislerden şikayetçi oldu. Örgütün kontrolündeki Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesinin 2008'de Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 249 kişiye kurdukları ve Final Operasyonu adını verdikleri kumpasın ayrıntıları da ortaya çıktı.

BAŞSAVCIYA TUZAK KURDULAR

Yapılan incelemede, Nusret Argun himmet vermeyince örgüt sahte deliller ve sekreterini kullanarak hakkında soruşturma dosyası açtı. Dosyadaki çarpıklıkları, usulsüz dinlemeleri ve ihlalleri fark eden dönemin Konya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir ise takibi durdurdu. Bu arada Özdemir'in sekreteri Sema Çildem, Nusret Argun'u arayarak "Başsavcımız aramanızı istiyor" dedi. Konuşmaları dinleyen örgüte bağlı polisler, tape çözümlemelerine bu sözleri "Başsavcımız arabanızı istiyor" olarak geçirildi. Dosya özel yetkili savcıya sunularak takip devam ettirildi ve Başsavcının şüpheli olarak ifade vermesi sağlandı.

KASETLERLE OPERASYON YAPTI

Nusret Argun'un ofisi için mahkemeden izleme kararı alan örgüt üyesi polisler, Ankara'dan getirdikleri özel ekip aracılığıyla, ofis yerine işadamının işlettiği oteldeki odasına kamera yerleştirdi. Mahkemeden alınan kararın süresi bitmesine rağmen kamera odadan alınmadı. Kameranın kaydettiği görüntüler ne polisin operasyon dosyasına ne de mahkemeye yansıdı. Görüntülerin nereye servis edildiği gözaltındaki şüphelilere soruluyor.

KASETLİ ŞANTAJLA İFTİRA

Dosyaya bir de tecavüz kumpası eklendi. Bu çerçevede Argun'un yanında çalışan H.S. iş başvurusu için şirkete gelen Ş.K. adlı kadınla arkadaşlık kurdu.Arkadaşlıkları ilerleyince H.S. bir akşam kadını otomobiliyle gezmeye çıkardı. Bu arada ikili otomobilde birlikte oldu. İzleme kararı olmamasına rağmen H.S'yi takip eden dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünde görevli polisler, ilişkiyi kamerayla görüntüledi. Ardından Organize Suçlar Bürosuna çağrılan kadın, elimizde "seks kasetin var" denilerek tehdit edilerek, "H.S. bana tecavüz etti" diye şikayetçi olması sağlandı. Ancak yeniden polis tarafından ifadesine başvurulan kadın, bu kez H.S. ile iş başvurusunda tanıştıklarını arabada da kendi isteğiyle yakınlaştıklarını anlattı.

TEDBİR KARARINA 'ABİ' KIYAĞI

Operasyon sonrasında Okyanus İnşaat'ın Meram Yeni yoldaki yaklaşık 200 dairesine satılamaz tedbiri konuldu. Ancak Konya'da paralel abi olan Ali E. ile Mehmet Y'nin aynı sitedeki evleri bu kararın dışında tutuldu.

ŞİRKETİ PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Şüphelilerin bazıları tarafından iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyonluk gaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok fazla altında 11 milyona başka bir iş adamına paslandığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 43 şüpheliden 20'si ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 23 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum