Alparslan Arslan İrtibatı Kopardı

Alparslan Arslan İrtibatı Kopardı
Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, oğlunun kendileriyle ilişkisini tamamen kopardığını anlattı: "Artık bizimle görüşmüyor. Son 10 aydır parası bittiği halde evi aramıyor. İrtibatını tamamen kesti. Tehdit mi ediliyor bilmiyorum."

Ergenekon da­va­sı kap­sa­mın­da Da­nış­tay sal­dı­rı­sı­nı ger­çek­leş­tir­di­ği ge­rek­çe­siy­le iki kez ağır­laş­tı­rıl­mış mü­eb­bet ve 90 yıl 3 ay ha­pis ce­za­sı­na çarp­tı­rı­lan Al­pars­lan Ars­lan'ın ba­ba­sı İd­ris Ars­lan, oğ­lu­nun ken­di­le­riy­le iliş­ki­si­ni ta­ma­men kes­ti­ği­ni söy­le­di. Oğ­lu­nun Si­liv­ri'den Mal­te­pe Ce­za­evi'ne nak­ledil­di­ği­ni ha­tır­la­tan ba­ba Ars­lan, "Ar­tık bi­zim­le gö­rüş­mü­yor. Son 10 ay­dır pa­ra­sı bit­ti­ği hal­de evi ara­mı­yor. En azın­dan 'Ba­ba pa­ram bit­ti, pa­ra gön­de­re­bi­lir mi­sin' der­di ve te­le­fo­nu ka­pa­tır­dı. İr­ti­ba­tı­nı ta­ma­men kes­ti. Ce­za­evi yet­ki­li­le­rin­den bil­gi alı­yo­ruz. Teh­dit mi edi­li­yor bil­mi­yo­rum" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. 

‘OĞ­LU­MA KUM­PAS KU­RUL­DU'

Da­nış­tay sal­dı­rı­sın­da te­ti­ği çe­ke­nin oğ­lu ol­ma­dı­ğı­nı id­di­a eden Ars­lan, şöy­le ko­nuş­tu: "Te­ti­ği çe­ken baş­ka­sı. Kum­pas de­ni­li­yor ya esas kum­pas Al­pars­lan'a ku­rul­muş ben­ce. Ya­ni be­nim elim­de­ki bil­gi­ler bu yön­de. 17 Ma­yıs 2006 ta­ri­hi­ne ait İs­tan­bul'dan Ela­zığ'a ya­pıl­mış bir uçak re­zer­vas­yo­nu var. Ya­ni Al­pars­lan uça­ğa yer ayır­tı­yor ama na­sıl olu­yor­sa o gün An­ka­ra'da or­ta­ya çı­kı­yor. Bu­nu mah­ke­me­ye sun­dum. Mah­ke­me araş­tır­dı, ger­çek ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. De­mek ki Al­pars­lan'ın he­sa­bın­da böy­le bir şey yok. Son­ra Al­pars­lan, 'Ba­ba ara­ba­mı sa­tıp cip ala­ca­ğım' de­miş­ti. Ara­ba­sı­nı sa­tıp cip al­mak is­te­yen bir in­san de­mek ile­ri­ye dö­nük, ya­ni bir şe­kil­de ha­ya­tı­nı sek­te­ye uğ­ra­ta­cak, ha­ya­tı­nı ke­sin­ti­ye uğ­ra­ta­cak bir pla­nı, prog­ra­mı yok. Bir pla­nı ol­ma­dı­ğı­na gö­re böy­le bir he­sap ya­pı­yor. İd­di­ala­rı­mı des­tek­ler ma­hi­yet­te çok ve­ri var."    

'YÜZ TANIMA TESTİ UYGULANIRSA...' 

Dos­ya­nın Yar­gı­tay'da ol­du­ğu­nu anım­satan ba­ba İd­ris Ars­lan, "Yar­gı­tay'ın ka­ra­rı­nı bek­li­yo­ruz. Ada­let bek­li­yo­rum. Ada­le­tin bi­ran ön­ce ha­ki­ka­ti or­ta­ya çı­kar­ma­sı la­zım. Yıl­lar­dır söy­lü­yo­rum, bu işin ar­ka­sın­da baş­ka şey­ler var. Bu işi ya­pan oğ­lum de­ğil. Be­nim oğ­lum ma­sum. Ken­di ağ­zıy­la söy­le­di. 'Ba­ba be­nim bu iş­le bir ala­kam yok’ de­di. Ama bu­nu is­pat­la­ya­ma­dım yıl­lar­ca. Ba­ka­lım Yar­gı­tay ne ka­rar ve­re­cek? Yüz ta­nı­ma tes­ti uy­gu­la­nır­sa ora­da kim var, kim yok her­hal­de bir şey­ çı­kar di­ye bek­li­yo­rum" dedi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.