New York Times'e Gülen İçin Dikkat Çeken İfadeler

New York Times'e Gülen İçin Dikkat Çeken İfadeler
New York Times'da yer alan ve Türkiye'yi deyim yerindeyse yerin dibine sokan yazıda Fethullah Gülen için gönüllü sürgün ifadesi kullanıldı.

Amerikalı New York Times'ın yazı işleri kurulu 7 Haziran seçimleri öncesi "Türkiye üzerindeki kara bulutlar" adlı bir yazı kaleme aldı.

Bu yazıda AK Parti hükümetinin ve Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi uçuruma sürüklediğine dair analizler yer alırken, devletin kılcal damarlarına kadar sızan Cemaat'le mücadele için de bazı görüşlere yer verdi.

GÜLEN İÇİN "GÖNÜLLÜ" DEDİLER

New York Times'a göre Fethullah Gülen Türkiye açısından "gönüllü sürgün" yaşıyor. Gazetye göre Gülen'e yakın medya organının yasaklanması isteniyor ve bu korku verici..

Fethullah Gülen bugüne kadar kendisine yöneltilen "Neden Türkiye'ye gelmiyor" sorularına her zaman birbirinden farklı cevaplar veriyordu. New York Times'taki ifadelerden öğrendiğimize göre Gülen Amerika'da gönüllü olarak "green cardla" yaşıyor.

İşte NYT'deki yazıda yer alan o ifadeler:

"ABD VE NATO, ERDOĞAN'I DURDURMALI"

"Sayın Erdoğan'ın karşı çıktığı bir başlıktan ötürü Hürriyet gazetesine yönelik yapılan suç duyurusuyla yeni bir alarm çaldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'de gönüllü sürgünde bulunan İslamcı vaiz Fethullah Gülen'le bağlantılı çok sayıda medya organının yasaklanmasını istedi. Bu seferki tehlikeli atmosfer alışılmadık biçimde karanlık ve korku verici. Sayın Erdoğan doğruyu söyleyenlere karşı giderek hasmane bir tavır takınıyor gibi. ABD ve Türkiye'nin diğer NATO müttefikleri, onu bu yıkıcı yoldan geri döndürmeye çalışmalı.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum