Meğer yalana doymamışlar!

Meğer yalana doymamışlar!
Başbakanlığı izleyen bazı kartel muhabirlerinin ısrarla yalan haber yazdıklarını Başbakanlığın tekzip kayıtları da doğruluyor. Dünyanın en gelişmiş arama motoru “Google”da “Başbakanlık” ve “yalanlama” kelimeleri ile

Kimisi solculuğundan, kimisi mezhepsel duyarlılığından, kimisi de “eski muhafazakâr” günleri unutturma çabasından AK Parti iktidarına hasım gibi bakan muhabirlerin yalan haberleri, “Google”da bir büyük yekûn tutuyor. Arama motorunda bu yönde yapılan taramalarda tam 43 bin 800 kayıt geliyor. Aramayı “Başbakanlık” ve “yalanladı” şeklinde yaptığınızda ise bu rakam 215 bine ulaşıyor. Büyük bir bölümü, AK Parti hükümetleri dönemine ilişkin olan bu yalanlamalarda Hasan Tüfekçi, Veli Toprak, Turan Yılmaz ve Abdullah Karakuş isimleri ise ön sıralarda yer alıyor. Habervaktim’in sadece son birkaç ayda yayınlanıp anında yalanlanan ve hepsinde de kimi başka isimler dışında akredite kısıtlaması getirilen gazetecilerin istisnasız hepsinin imzasının olduğu haberlerinden derlediği bazı yalanlar şunlar:  

ÇELİK YELEK YALANI  
Başbakan Erdoğan’ın son Güneydoğu gezisinde çelik yelek kullandığı haberi. Basın Merkezi, yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar hiçbir programında çelik yelek kullanmadığını bildirdi.  

GENELKURMAY BRİFİNG YALANLARI  
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Başbakanlığa çağrılarak verdiği brifingde “içeriden” alındığı iddia edilen bilgilerle hazırlanan haberler yine basın merkezi tarafından yalanlandı. Başbuğ'un; doğudaki imam açığının giderilmesi, Kürtçe yayına bir an önce geçilmesi, bölgedeki sosyal ve kültürel haklarla ilgili adım atılması gibi önerilerini dile getirdiğine ilişkin haberler tekzip edildi.  

BÜYÜKANIT YALANI  
Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında Şemdinli davası konulu bir tartışma yaşandığı Milliyet’te iddia edildşi ve bu haber de anında yalanlandı.

Milliyet haberi üstelik “hayali konuşmalar” diyerek vermesine rağmen yine de haberi birinci sayfadan manşet yanından yayınladı.  

“PUTİN TELEFONA ÇIKMADI” YALANI  
Hürriyet gazetesinde önce Fatih Çekirge’nin yazdığı daha sonra da Başbakanlık muhabirinin takibini sürdürdüğü “Putin, Erdoğan'ın telefonuna çıkmadı” başlıklı haber de yayınlandığının ertesi günü Başbakanlık tarafından yalanlandı.  

VE DİĞERLERİ… 
“Anayasa Mahkemesi Başkanı ile Başbakan arasındaki diyalog: Kılıç’ın büyük sırrı.” Yalanlandı.

“Başbakanlık binası iftarda Allah’a emanet. Polisler nöbeti bırakıp iftara gidiyor.”: Yalanlandı.

“Erdoğan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’e kapatma davasını anlattı.” Yalanlandı.

“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Çukurambar’da gerçekleşen görüşmede üçüncü bir şahıs daha vardı.” Yalanlandı.

“Başbakan AİHM’e sert çıktı. Örtü ulemanın işi” Yalanlandı.

“Bayan Gül ile Bayan Erdoğan arasındaki gerginlik.” Yalanlandı.

“Başbakan Sabah’ın satış sürecine müdahale etti.” Yalanlandı.

“Başbakanlık fişledi.” Yalanlandı.

“Başbakanlık Müsteşarı’ndan içki yasağı.” Yalanlandı.

“Emine Erdoğan mağazayı kapattırıp özel alışveriş yaptı.” Yalanlandı.  

(Salih Matur – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.