Tunca Köprüsü Dekoratif Aydınlatılıyor

Tunca Köprüsü Dekoratif Aydınlatılıyor
Edirne'deki Tunca Köprüsü, 197 aydınlatma armatürü ile dekoratif bir şekilde ışıklandırılacak.

Osmanlı Devleti zamanında yapılan Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü, 197 aydınlatma armatürü ile ışıl ışıl olacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye ve dünyanın birçok yerindeki tarihi eserleri aydınlatan firma, köprünün tarihi dokusuna zarar vermeyen bir yöntem seçti.

ENERJİ TASARRUFU YAPILACAK

Londra'da London Eye, New York'ta Empire State Building, Paris'te Notre Dame, İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Kuleli Askeri Lisesi ve Ankara'da Kocatepe Camisi'nin aydınlatılmasında uygulanan yöntem, Tunca Köprüsü'nde de uygulandı. Enerji tasarrufu yapan bu sistem, otomasyon üzerinden kontrol edilebilecek.

7 KÖPRÜDEN 1'İ İLK KEZ AYDINLATILMIŞ OLACAK

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki bir törende gazetecilerin sorusu üzerine, Tunca Köprüsü'ndeki aydınlatma çalışmalarının gelecek hafta tamamlanacağını söyledi.

Köprü aydınlatmasının kurul kararı ile dekoratif aydınlatma kapsamına alınacağını aktaran Şahin, "Buranın aboneliğini özel idare üstlenecek. Böylece buranın aydınlatma ücreti ödenecek. Devamlı yanarsa aylık bin 500 lira gibi elektrik sarfiyatı çıkıyor. Şu bir gerçek ki, biz onu 300, 400 liraya çekeceğiz. Ay sonuna doğru bu işi tamamlamış olacağız. 7 köprüden 1'i ilk kez aydınlatılmış olacak" diye konuştu. Şahin, tarihi Meriç Köprüsü'nün de en kısa zamanda aydınlatılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.