SBF'de 'Vur' Emri Gibi Afiş

SBF'de 'Vur' Emri Gibi Afiş
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) binasının hemen her köşesine PKK yandaşları tarafından asılan bir afiş, Ege Üniversitesi’nde öldürülmeden önce tehdit edilen ve hedef gösterilen Fırat Çakıroğlu başına gelenleri hatırlattı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) binasının hemen her kö- şesine PKK yandaşları tarafından asılan afişlerde, tıpkı Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmeden önce tehdit edilmesi olayında olduğu gibi, bir öğrenci açıkça hem tehdit edildi, hem hedef gösterildi. PKK yandaşlarının da destek verdiği ‘Kolektif’ isimli marjinal oluşumun imzası ile asılan afişlerde, hakkında adli bir soruşturma olmadığı belirtilen S.U. isimli öğrencinin açık ismi verilerek ve fotoğrafı yayınlanarak, “Ankara Üniversitesi’nde bir katil geziyor! S.U. halen elini kolunu sallayarak sokakta gezmektedir. Rektörlüğü son kez uyarıyoruz: Ya üzerinize düşeni yapın ya da gerekeni biz yaparız” denildi.

HUSUMET ESKİYE DAYANIYOR

Üniversite yönetiminin müdahale etmediği hedef gösterme eyleminin temelinde 2012’de yaşanan bir olayın bulunduğu sanılıyor. O dönemde çok sayıda PKK yandaşının kesici aletlerle saldırdığı arkadaşlarının yardımına koşan S.U’nun bu olay sebebiyle sol çevrelerin hedefi olduğu sanılıyor.
 

basliksiz-1-330.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.