Açılım Onlara Yaradı

Açılım Onlara Yaradı
Son 6 seçim ile 7 Haziran için yapılan anketleri değerlendiren uzmanlar, Çözüm Süreci’yle ırkçılığın körüklendiği, terör örgütü ve siyasi uzantısına fayda sağlandığı görüşünde birleşiyor.

2002’den bu yana gerçekleşen 3’ü yerel 3’ü genel olmak üzere toplam 6 seçimin sonuçları ile 7 Haziran için yapılan anketler Çözüm Süreci’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye yaradığını gösteriyor. HDP’nin son 6 seçimde aldığı oyların ortalama yüzdesi 5.89. Son yerel  ve genel ­seçimlerde aldığı oy da yaklaşık bu oranda: Yüzde 6.5. Bugün yapılan anket sonuçlarına göre ise, HDP yüzde 10 seviyesinde bir oya sahip. HDP oylarının son 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 4 oranında artması, “Çözüm Süreci’nin faydası” olarak yorumlanıyor. 

OY ARTIŞI: 1.5 MİLYON

YSK’nın verilerine göre, yurt içi ve yurt dışı toplam seçmen sayısı 56.6 milyon. Seçimlere katılım oranı bir önceki seçim(yüzde 77) baz alındığında 7 Haziran’da 43.5 milyon seçmen oy kullanmış olacak. Bu, anket sonuçlarına göre oy oranı yüzde 10 civarında olan HDP’nin 4 milyon 350 bin oy alması anlamına geliyor. HDP 2014’te 2.9 milyon olan oy almıştı. 7 Haziran’da yüzde 10’u yakalaması halinde oyunu 1 milyon 450 bin artırmış olacak. 

"ÖCALAN'IN ARKASINDA SAF TUTMA SÜRECİ"

Türk milliyetçilerinin görüşü de aynı yönde. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Çözüm Süreci ile terör örgütü ve terörist başına meşruiyet kazandırılmış olunduğunu söyledi. Yeniçeri şöyle konuştu: “Çözüm Süreci içerisinde HDP ve PKK boyutunu değiştirdi. Niye değiştirdi? Öcalan denen eli kanlı katilin mektubu Diyarbakır meydanlarında bir buçuk milyon insana okutuldu. Dolmabahçe’de eli kanlı Öcalan’ın temsilcileri 10 maddelik direktiflerini Başbakan yardımcılarına tebliğ etti. Böylelikle Öcalan’a meşruiyet kazandırılmış olundu. Bu durum da Öcalan’ın arkasında saf tutan halkın çoğalmasına neden olmuştur. Öcalan’ın 10 maddesinin huşu içerisinde dinlendiği bir yerde halkın Öcalan’ın iradesi doğrultusunda HDP’ye oy vermeye kalkmasının yadırganacak bir tarafı yoktur.  Yani bu Çözüm Süreci Kürt vatandaşları Öcalan’ın arkasında saf tutmaya zorlama sürecidir.”

BÖYLE GİDERSE...

Yeniçeri şöyle devam etti: “Bu sürecin ne Türklere ne de Kürtlere yararı olmayacak yalnızca Ateizme, Stalinizme onun ideolog ve uygulayıcılığı olan bölücülere faydası olacak bir süreçtir. Güneydoğudaki halkı doğrudan ya da dolaylı,  gönüllü yada zorunlu olarak saf almaya yöneltecektir. Durum böyle giderse Güneydoğu artık farklı bir formasyona ve ayrı bir yapıya kavuşacaktır.”  

KÜRT ULUSALCILIĞI OLUŞTURULDU

HDP’nin son dönemde oyunun bu oranda artmış olması, açılım sürecine bağlanıyor. Kürt kökenli Stratejist Galip İlhaner, Çözüm Süreci’nin HDP'ye yaradığını, süreç sayesinde HDP’nin psikolojik eşiği aştığını söyledi. İlhaner “Doğu ve güneydoğu giremedikleri her yere her eve girdiler çünkü bu rahatlık sağlanmış oldu. 'Bölge bize bırakıldı' diye halkı korkuttular. 1 buçuk milyon kişilik Nevruz etkinlikleri ile Kürt ulusalcılığı arttırıldı. Kobani ile beraber uluslararası güçler, Kürt Kurtuluş Savaşı geçmişi oluşturdu. Bu üç gelişme sonucunda hormonlu Kürt ulusalcılığı oluşturuldu. Dolayısıyla hem halk arasında belli bir itibarı sağladılar hem de tehditle halkı sindirdiler. Bu seçimlerde AK Parti'ye oy verebilecek büyük bir kitle tehditle sandığa gitmemeye zorlanıyor. Bölgede çok büyük oranda oy kullanmama durumu olacak. Sanmıyorum fakat HDP barajı geçer ise kazanan Kürtler değil marksistler olacak" dedi.

basliksiz-1-329.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum