İsrailli Yazardan Küstah Savunma

İsrailli Yazardan Küstah Savunma
İsrailli gazeteci-yazar Dror Ben Yemini, Amerika'nın Felluce'de İsrail'den daha çok insan öldürdüğünü söyledi.

İsrailli yazar yeni kitabının tanıtımı için çıktığı canlı yayında, İsrail’in Gazzesaldırılarını savunmaya çalışırken, “Amerika Felluce’de daha fazla insan öldürdü” dedi.

İsrailli gazeteci-yazar Dror Ben Yemini, “Yalan Endüstrisi” adlı kitabının tanıtımı için İsrail Kanal 2 Televizyonunun canlı yayınına katıldı. Kitabında İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve saldırıları nedeniyle dünya genelinde tepki topladığını ve bu algının gerçeği yansıtmadığını savunan yazar Amerika, İngiltere, Rusya ve NATO’nun Müslümanlara yönelik daha kanlı saldırılar gerçekleştirdiklerini ama asla İsrail kadar gündeme gelmediklerini savundu.

İsrailli yazar, dünyanın bir çok ülkesinde Gazze saldırıları sonrası İsrail karşıtı gösteriler düzenlediğine vurgu yaparken Amerika ile İngiltere’nin Irak’taki saldırılarından örnek verdi.

"AMERİKA FELLUCE'DE 6 BİN İNSAN ÖLDÜRDÜ"

Yemini, “Felluce’de ve Irak'ta da Gazze'ye benzer bir durum var. Felluce’de 2004 yılında Gazze'dekinden çok daha fazla insan öldürüldü 4000 ile 6000 arası ölüm vakası var ve bunların çoğunluğu sivil” diye konuştu.

"RUSLAR ÇEÇENİSTAN'DA 250 BİN SİVİL ÖLDÜRDÜ"

Felluce saldırısından sonra Rusya’nın Çeçenistan’daki katliamlarını örnek veren İsrailli yazar, “Ruslar Çeçenistan’da çok daha fazlasını öldürdü. 100.000 ile 250.000 arası deniyor bunların çoğunluğu yine sivil” diye konuştu.

İsrailli yazar Dror Ben Yemini ayrıca Bosna katliamlarıyla Kosova saldırıları ve sonrasında, Sırpların Müslüman kıyımına yol açan NATO harekatından da emsal göstererek, “NATO var, niye uzağa gidiyoruz ki, 1999'da Belgrad'ı bombaladı 2000 kişi hayatını kaybetti ve çoğu sivil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.