CHP'li İnce'den Kılıçdaroğlu Gafı!

CHP'li İnce'den Kılıçdaroğlu Gafı!
Muharrem İnce, kaş boyayım derken göz çıkarttı. İnce öyle bir gaf yaptı ki Davutoğlu'nu eleştireyim derken Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı.

Muharrem İnce, Habertürk'te Didem Aslan'ın sorularını cevapladı. Erzurum'da CHP'li adaya belediye tarafından, meydanı kendilerinin yaptığı gerekçesiyle miting yaptırılmadığını iddia eden İnce, devleti de CHP'nin kurduğunu söyleyerek, "O zaman biz de onlara aynı gerekçeyle miting yaptırmayalım böyle bir mantık olur mu?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1993 yılında başkanlık sistemini emparyalizmin bir oyunu olarak değerlendirdiğini söyleyen İnce, bu kadar büyük bir değişimi anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. 
İnce Erdoğan'ın açılış bahanesiyle çeşitli illerde mitingler yaptığını, bir yerin bir kaç defa çeşitli törenlerle hizmete açıldığını iddia etti. İşte CHP'li İnce'nin başkanlık değerlendirmesi;

"400 milletvekili istiyor ve AK Parti'ye oy istemediğini söylüyor. Neden Meclis'i adam gibi çalıştırmıyor? Hesap vermeden kaçıyor, Sayıştay raporları Meclis'e gelmiyor. Ahmet Davutoğlu, şeffaflık paketi açıkladı. İl başkanları mal beyanları verecekti. O gün açıklanan şeyleri bugün hatırlayan ya da söyleyen var mı? Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel kariyeriyle ilgili sorunu var. O sarayda geceleri uykusuz geçiriyor.Kurumları başkalaştırma, dönüştürme onları gerçekleştirme derdi var. Yüksek Seçim Kurulu, Erdoğan'dan korkuyor, hakimler hapse girmekten korkuyor. 

SANDIK GÜVENLİĞİ 

HDP, MHP ve CHP sandık güvenliğini tartışıyor. Kimse bu ülkede yapılan sınavlarına güvenmiyor. Mahkemelerine güvenmiyor. Açılım bitti, Fatih Projesi bitti, Diyanet çöktü, özel hayat çöktü, haberleşme özgürlüğü çöktü. Tek umudumuz milletin iradesi kaldı. Eğer bir ülkede bir takım oluşumlar oluşturuyorsa demekki sıkıntı var demektir.Oyunuzu kullandıktan sonra akşam tekrar oyunuzu kullandığınız sandığa gidin.Size orada ihtiyaç olabilir. Son yaşadığımız Yalova seçimlerinde hiç kimse bir oy çalamadı. Alnını karışlarım ben oy çaldım diyen. Yine de herşeye rağmen hazinede paramızı çalan, sınavda soruları çalan sandıktaki oyu haydi haydi çalar. 

"DAVUTOĞLU'NUN DA OYUNA TALİBİM" 

Cemaatle işbirliği olabilir mi? Ben bu ülkedeki her vatandaşın oyuna talibim. Hatta Davutoğlu'nun oyuna bile talebim. Eğer akıllıysa, kendini düşünüyorsa CHP'ye oy versin. Biz Hakkari'nin de Edirne'nin de oyuna sahibiz. Eğer cemaate terör örgütü diyorsa, yardım yataklıktan neden içeri almıyor musunuz? "Ne istediniz de vermedik" diyen Recep Tayyip Erdoğan değil mi? "Ben geçmişte AKP oy verdim; ancak şimdi CHP'ye oy vereceğim" diyen birisinin oyunu almayalım mı? Erdoğan, İstanbul'da belediye başkan adayıyken geneleve gidip oy istedi, unutmamak lazım." 

O RÖPORTAJI İZLEMEMİŞ 

Didem Arslan, canlı yayının son bölümünde İnce'ye Başbakan Davutoğlu'nun "Özetten kitap anlaşılır mı?" sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun o sözlerinden habersiz konuşan İnce, Aslan'ın "Kılıçdaroğlu da kitap özeti okuyor" sözlerine karşı çıktı. İnce, Kılıçdaroğlu'nun iyi bir kitap okuyucusu olduğunu söyledi. 

İşte İnce'yi ters köşe yatıran Kılıçdaroğlu'nun o sözleri;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum