'Caminin Eşyalarını Satıp Mercedes Aldı' İddiası

'Caminin Eşyalarını Satıp Mercedes Aldı' İddiası
Manisa'nın Soma İlçesi müftülüğünde görevli şube müdürü H.Ö.’nün din görevlilerine emir vererek camilerdeki tarihi halı, kilim ve el yazması eserleri toplatıp satarak kendisine lüks otomobil aldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Soma Müftülüğü’nde görevli şube müdürü H.Ö., iddiaya göre, iki yıl önce, ilçedeki camilerden yüzlerce halı, kilim,el yazması eserler ve asırlık eşyaları toplatıp, faturasız ve tutanaksız haraç mezat sattı. Bu paralarla o dönemde kendisine Mercedes marka otomobil satın aldığı ileri sürülen H.Ö.’nün tepkiler üzerine satıp sıfır kilometre Ford marka başka bir otomobil aldığı öne sürüldü. Durumun ortaya çıkmasının ardından ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2 yıl gecikmeli olarak soruşturma başlattığı belirtildi.

Ankara’da bulunan Manisa Müftüsü Sinan Cihan, DHA muhabirine konuyla ilgili telefonda yaptığı açıklamada, "Manisa kadromuzda 2 bin 500 din görevlisi bulunuyor. Herhangi bir konuda sürekli müfettişler gelip inceleme yaparlar. Gelen müfettiş başka bir konuyu incelerken, bu konuyla ilgili şikayet geliyor. İkinci bir müfettiş görevlendiriliyor. Raporunu hazırlayıp, Ankara’ya götürdü. Bize bir talimat gelmedi. İşin sonucuna bakmak lazım. Suç ispatlanana kadar hiç kimse suçlu değildir. Eğer bir şuç varsa hemen gereken yapılır" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da konuyla ilgili olarak bir şikayet üzerine bazı bulgulara rastlanıldığına dikkati çekip, "Diyanet müfettişleri gelip inceleme yaptı. Mercedes olayının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Fakat bazı şüphelerin var olduğu konusunda izlenimlerin olduğu söyleniyor. Müfettişlerin vereceği rapor sonrasına idari ve hukuki ne gerekirse hemen yapılır" dedi.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum