MHP’li Özdağ’ın Şaşkınlığı

MHP’li Özdağ’ın Şaşkınlığı
MHP’li Prof. Dr. Ümit Özdağ, hakkındaki “PKK ile Federasyon pazarlığı yaptı” iddialarına “Oslo'da başlayan ve Dolmabahçe'de ortaya çıkan süreçte kimin kiminle pazarlık yaptığı ortadadır. MHP'nin oy artışını önlemek için bize saldırıyorlar” diye cevap verd

MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hakkında “Özdağ PKK ile Federasyon pazarlığı yaptı” şeklinde iddialar ortaya atıldığını belirterek, bunların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Özdağ “MİT belgelerine dayandığı söylenen bu iddialar yeni de değildir. 2011 seçimleri öncesinde bazı gazetelerde de bu iftiralar atılmış ve ben de o zaman bunlara gereken cevabı vermiştim. Oslo'da başlayan ve Dolmabahçe'de tamamen ortaya çıkan süreçte kimin kiminle pazarlık yaptığı ortadadır. Öcalan'ın mektubu ortadadır. Kiminle kimin pazarlık yaptığını söylemeye bile gerek yoktur. MHP'nin yükselişini önlemek için bize saldırıyorlar” dedi.

PANİK İÇERİSİNDELER

MHP’ye ve kendisine yönelik bu saldırıların ardında oy artışlarının olduğunu söyleyen Özdağ, “Bu iddiaları tekrar gündeme taşımaları, ne kadar panik içinde olduklarını göstermektedir. Geçen sefer PKK ile müzakereler için iki kez masaya oturduğumu ileri sürmüşlerdi şimdi federasyon pazarlığı yaptığımı iddia ediyorlar. Gaziantep’te MHP, bütün Türkiye’de olduğu gibi büyük bir ilerleme içerisindedir” diye konuştu.

DEVLET ÇAĞIRDI

Özdağ, “Bize yönelik olarak psikolojik bir harp yapıyorlar. Benim de bu sözde psikolojik operasyona vereceğim cevap, 2011’den farklı değildir.  Üstelik bu cevap hala internette var. Temmuz 1998’de Dışişleri Bakanlığı İstihbarat ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı tarafından telefon edilerek önemli bir konuda görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na, davet edildim. Orada, Washington’da Mesud Barzani tarafından desteklenen bir vakıf olan Washington Kurdish Insitut tarafından Ortadoğu’da Kürtler adlı bir uluslararası konferans düzenlendiği söylendi ve bu toplantıya katılmam rica edildi” dedi.

BÜYÜKELÇİLİK AYARLADI

Bu toplantıya katılmayı kabul ettiğini ifade eden Özdağ, “Washington Büyükelçiliğimizde görevli Namık Tan tarafından toplantıya katılmam ile ilgili düzenlemeler yapıldı.  Toplantıda Türkiye dahil değişik Ortadoğu ülkelerinden gelen Kürtçü aktivistler, Amerikan devletinin temsilcileri ve Amerikan üniversitelerinden ve düşünce kuruluşlarından birçok uzman da katılmış ve tebliğler sunmuştur. Biz de orada PKK'nın silah bırakması ile ilgili bir tebliğ sunduk” şeklinde konuştu.

PKK SİLAH BIRAKSIN DEDİM.

Konferans sonrasında tartışmalara geçildiğini söyleyen Özdağ, “Türkiye’den ve Ortadoğu ülkelerinden gelen Kürtçü bölücü aktivistler Türkiye’yi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni saldırgan, kan dökme heveslisi bir tutum içerisinde göstermeye çalışmışlardır. Bunun üzerine söz alarak, PKK terörü ile mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğünü, 1997 yılı şartları çerçevesinde PKK Türkiye dışına çekilsin, terör eylemlerine son versin ve uzun vadede siyasal bir çözüm aranması gerektiğini söyledim.” dedi. 

MİT RAPOR ETTİ

Konferans sonrasında verilen kokteyl sırasında, oradaki MİT Görevlisi tarafından HADEP’li bir milletvekilinin oğlu olduğu söylenen bir zatın yanına getirildiğini vurgulayan Özdağ, “Bu çocuk, 'PKK Türkiye dışına çekilsin, terör eylemlerine son versin ve uzun vadede siyasal bir çözüm aransın' dediniz değil mi diye sordu. Ben de evet dedim. HADEP’li milletvekilinin oğlu da 'Öyle şey olmaz. PKK Kuzey Irak’a çekilir ve eylemsiz kalırsa, her eylemsiz kalan terör örgütü gibi, kendi kendisine imha olur'  cevabını verdi. Konuyu  da o an yanımızda bulunan MİT görevlisi Ankara'ya rapor etmiş.  Bu gizli bir bilgi değil açık bir kaynak bilgisidir. Bunlardan dolayı bana saldırmaları MHP'nin oy artışının önüne geçmek içindir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum