Ankara 10 Dakikada Göl Oldu

Ankara 10 Dakikada Göl Oldu
Başkent'te her sağanak yağıştan sonra ortaya çıkan görüntüler bir kez daha tekrarlandı. Sadece 10 dakika kadar süren şiddetli yağmur ve dolunun ardından, birçok ilçede altgeçit, cadde ve sokakları sel suları bastı.

Beştepe Metro İstasyonu da Yağmur sularından nasibini aldı. Belediye görevlileri, sel sularının metro istasyonuna dolmaması için metronun girişine kum torbaları yığarak önlem aldı. Birçok caddede sel suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

Dögol Caddesi ile Bahriye Üçok Caddesi'nin kesiştiği noktada trafik adeta kilitlendi. Her yöne giden araçlar birbirine karışırken, vatandaşlar da yükselen sular nedeniyle yürüyemedi. Vatandaşlar paçalarını sıvayarak karşıdan karşıya geçebildi.

'HERKES KONUŞUR GÖKÇEK YAPAR' TEPKİSİ

Beşevler Metro İstasyonu'nda yolun karşısında geçmek için bekleyen gençler, altyapı yetersizliğine isyan ederek, "Herkes konuşur Gökçek yapar" ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Ankara'da aniden bastıran şiddetli yağış hayatı felç oldu. Keçiören Fatih Köprüsü altında mahsur kalan öğrenci servisi kepçe yardımıyla kurtarıldı. Bazı araçların suya gömülü olduğu görüldü. Ankara'nın çeşitli yerlerinde kendini gösteren dolu ve yağmur etkisini giderek artırdı. Şiddeti yağışın etkilendiği yerlerden birisi olan Fatih Köprüsü altında, içinde öğrenciler olan servis aracı suda mahsur kaldı. Aracın içindeki öğrenciler endişeli gözlerle kurtarılmayı bekledi. İlk çabaların sonuç vermediği kurtarma operasyonunda servis aracı halatla kepçeye bağlandı. Kepçe hafif hafif ilerleyerek servis aracını kurtardı.

VATANDAŞLAR KEPÇE İLE YOLUN KARŞISINA TAŞINDI

Aynı olay yerinde vatandaşlar kepçe ile karşıdan karşıya taşındı. Bir aracın tavanına kadar suya gömülü olduğu görüldü. Ekmek parası peşindeki bir Suriyeli çocuk ise el arabasıyla suyun derinliğine aldırmadan hayatını tehlikeye atarak ilerlemeye devam etti.

SU BİRİKİNTİLERİ ARAÇLARI ZORLADI

Şiddetli yağışın etkisiyle trafiğin yavaş ilerlediği görülürken yollardaki su birikintileri de araçlara zor anlar yaşattı.

ÖĞRENCİLER PENCEREDEN ÇIKARILDI

Ankara'da meydana gelen dolu yağışı sonrası bir ilkokulda bulunan öğrenciler okullarında mahsur kaldı. Velilerin okul bahçesinde bekleyişleri sürerken, öğrenciler de okulun cam korkuluklarının kesilmesi sonrası pencereden tek tek çıkarılarak kurtarıldı.

Ankara'da yoğun dolu yağışı hayatı adete felç etti. Keçiören Güçlü Kaya Mahallesi Kaya Sokak'ta bulunan Nuh Eskiyapan İlkokulu'da doludan nasibini alan yerlerdendi. Yağış sırasında öğrencilerin bulunduğu okulun bahçesi su göletine döndü.

Öğrencilerin, okul içinde mahsur kaldığı yerde durumun haber verilmesi üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bir süre sonra olay yerine gelen ekipler okulun bahçesindeki suyun boşaltılması için çalışma başlattı. Ekiplerin boşaltma çalışmaları bir yandan sürerken bir yandan da okulun mahsur kalan anaokulu öğrencelerini ve öğretmenlerini kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Sular yüzünden okulun kapısının kapalı olmasından dolayı öğrenciler pencereden kurtarılmaya çalışıldı. İtfaiye ekipleri öğrencileri kurtarmak için hemen çalışmalara başladı. Demir kerpetenle pencere önündeki demir korkuluklar kesildi, daha sonra ise öğrenciler tek tek ailelerinin isimleri okunarak dışarı çıkarıldı. Kurtarılan öğrencilerden kimisi sevinçliyken kimisi gözyaşını tutamadı.

'HİÇ BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR REZİLLİK GÖRMEMİŞTİK'

Okul bahçesinde çocuğunun kurtarılmasını bekleyen bir baba konuyla ilgili şöyle konuştu: "Biz de şimdi geldik ama normalin üzerinde bir yağış oldu. Ben de veliyim çocuğum içeride şu an. Kapının önünde su olduğu için, öğretmenler öğrencileri riske atmak istememişler. Büyükşehirden de zaten ekipler geldi. Okulun da bulunduğu yer çukurda olduğu için normal aslında. Büyütülecek bir şey yok." 3 tane torunu içeride kalan bir nine ise, "Allah'tan gelen bir şey. Torunlarımı almaya geldim. Şu an içerideler. Mahsur kalmışlar. 3 tanesi şimdi oradalar işte. Ben yeni geldim. Yeni haber verdiler yeni geldim." şeklinde konuştu. Yaşanan duruma tepki gösteren Mukaddes isimli bir veli ise şunları söyledi: "Hiç bir şey söyleyemiyoruz. Yarım saat oldu bekleyeli. Ben durumu haber almadım okula gelince karşılaştım böyle bir manzarayla. Hiç bugüne kadar böyle bir rezillik görmemiştik Keçiören'de."

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum