Kılıçdaroğlu Esenlerlileri Fena Kızdırdı!

Kılıçdaroğlu Esenlerlileri Fena Kızdırdı!
Katıldığı tv programında Esenler'i küçümseyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Esenler halkından sonra siyasilerden de sert tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Esenler’de en çok CHP’linin olduğu Turgutreis Mahallesi’ne otobüsler ile gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini az sayıda partilinin karşıladığını görünce, 5 dakika boyunca partilileri selamlayıp, konuşma yapmadan yoluna devam etmişti.

Daha sonrasında çıktığı Tv programında Esenler ve Esenlerlileri küçümseyen sözleri üzerine tepkiler ise devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler ilk olarak Devletin zirvesinden geldi.

“BİNBİR KEMAL MASALLARI İLE OLMAZ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Esenler’de miting yapacak kadar kalabalık bulamadığına değinen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Sayın Kılıçdaroğlu Esenler’e gelsen de huzur nasıl bulunuyormuş görsen. Geçen gün miting yapmaya geldin, miting yapacak adam bulamadın. Buralara gel, piknik yapalım, Esenler’de sokakları gezelim.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmayı hayretler içinde dinlediğini belirten Bozkır, “Zannediyor ki, İstanbul’da ‘Kağıttepe’ diye bir ilçe var. Oralarda dolaştığını duyuyoruz ama böyle bir ilçe yok. Dün(önceki) akşam televizyonda dinlerken hayretler içine kaldım. ‘İnsanlar huzur bulmak için Esenler’e gitmez’ diyor. ‘Şişli’ye, Beşiktaş’a gider’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu Esenler’e gelsen de huzur nasıl bulunuyormuş görsen. Geçen gün miting yapmaya geldin, miting yapacak adam bulamadın. Buralara gel, piknik yapalım, Esenler’de sokakları gezelim. Böyle binbir Kemal masalları anlatarak olmaz bu işler” dedi.

CHP ZİHNİYETİ HİÇ DEĞİŞMEDİ

Askeri arazinin Esenler’e devrini içeren tarihi projenin protokol imza töreninde bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Geçmişte rahatsızlık veren üzen CHP’nin başındaki şahsın Esenlerle ilgili söylediği söz sizi üzmüş olabilir ama bu normaldir. Yani beklenmeyecek bir hareket değildir. Umarım sürpriz bulmamışsınızdır. İnsanlar Esenler’e mi gidecek? O beyazlar zihniyeti hala 40’lı yıllardan beri değişmemiştir. Tabi Esenler’de oturan insanlar buna üzülmemiş olup, bunu CHP’nin normal yapısı olarak bildikleri için alınmamış olabilirler ama Türkiye açısından ana muhalefet partisi hala 40’lı yıllarda kalması Türkiye için ne kadar büyük bir kayıp diye biz üzülüyoruz. Halbu ki 1940’dan bugüne kadar 75 sene geçti. Yani ana muhalefet partisinin değişmesi gerekirdi. Bu çağı yakalayabilmesi gerekirdi. Bildiğiniz gibi ana muhalefet partisinin derdi sizi niye bu kadar üzüyor diye kimse sormasın. Üzer çünkü demokrasiler ana muhalefetin ve muhalefetlerin olduğu yerlerde vardır. Yoksa seçimin olduğu yerde değildir. Muhalefette doğru dürüst bir muhalefet olacak ki iktidar, hata yapamasın, yarışabilsin ve daha güzel şeyler ortaya koysun.” Dedi.

"HİÇ KİMSE ESENLER’İ ÖTEKİLEŞTİREMEZ"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise katıldığı programlarda Chp lideri Kılıçdaroğlu’na atfen, “Bir siyasi parti genel başkanı yaklaşık 2 saat süren programda şöyle diyor; İnsanlar huzur bulmak, gezmek için Bakırköy, Beşiktaş, Şişli dururken Esenler’e mi gidecek? Bunu söyleyen zihniyet, sizin evinize mekanınıza söylemiyor. Onun kafasında siz hala siyah Türk’sünüz ve ötekisiniz. Siz onlarla aynı coğrafyada yaşayamazsınız. Onların zihniyetinde o var. Bir tarafta bunu söyleyen zihniyet, öbür tarafta da Esenler’e en büyük şehir parkını yapıyorum. Esenler’e Maltepe’den Pendik’ten vatandaşlar piknik yapmaya gelecek diyen zihniyet Başbakan Ahmet Davutoğlu var. Siz eğer Haziran bunun cevabını vermezseniz, öteki kalmaya devam edersiniz. Sayın Genel Başkan’ın Esenler’i öteki ve küçük görmenin bedelini Haziranda görmesi lazım. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak isyanımdır. Hiç kimsenin Esenler’in insanını ötekileştirme gibi bir hakkı olamaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

İSTANBUL'UN İLÇELERİNİ HEP KARIŞTIRDI!

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı döneminde Kağıthane'ye Kağıttepe diyen Kılıçdaroğlu, Esenyurt'ta gerçekleşen Atatürk Heykeli'nin yakılma olayını Esenler'de gerçekleşmiş gibi anlatmıştı.

Ekmek çalanı bulanların Atatürk heykelini yakanı bulamadığını belirten Kılıçdaroğlu,  "İstanbul Esenler’de Atatürk heykeli yakıldı" açıklamasında bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum