Katledilen Milliyetçi İse Normal Görünüyor

Katledilen Milliyetçi İse Normal Görünüyor
Gün Sazak suikastının üzerinden 35 yıl geçti, hala aydınlatılamadı

Çifte standartlı tutuma dikkat çeken Yeniçeri, şöyle dedi: "Gün Sazak hadisesi bir Abdi İpekçi hadisesi kadar Türkiye'de ses getirmemiştir. Öldürülen özellikle milliyetçi, Ülkücü camiadan birisi olduğu zaman onun faili meçhul olarak kalması son derece normal görünüyor."

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın, evinin önünde arabasından indiği sırada çapraz ateşe tutularak şehit edilmesinin üzerinden 35 yıl geçti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Bakanlığı döneminde kaçakçılığa, rüşvete, mafyaya ve ranta savaş açan Sazak'a düzenlenen suikastın bir türlü aydınlatılamadığını belirterek, "Gün Sazak'ın şehit edilmesi olayı ciddi bir projenin ürünü olarak gerçekleşmiştir. Bunun arkasında kimler var, kimler bu işin tetikçileridir, kimler yönlendiricileridir? Şu ana kadar bu da açık bir biçimde, doğru düzgün ortaya konmuş değildir" dedi.

DİL UCUYLA SÖZ EDİLİYOR

Düzenlenen suikasta herkesin kör ve sağır bir şekilde baktığını dile getiren Yeniçeri, "Mesela Gün Sazak hadisesi bir Abdi İpekçi hadisesi kadar Türkiye'de ses getirmemiştir. İşin bu yönüne dikkat çekmek lazım. Ya dil ucuyla Gün Sazak'tan söz ediliyor ya da öyle geçiştiriliyor. Halbuki Gün Sazak bir bakandır. Bir partinin genel başkan yardımcısıdır. Gün Sazak'ın şehit edilmesi çok önemli bir olaydır" diye konuştu.

untitled-1-150.jpg

ORTAK BİR OPERASYON

Gün Sazak'ın Gümrük ve Tekel Bakanlığı sırasında Türkiye'deki bütün kaçakçıların, bütün gayrı kanuni iş yapanların sıkıntıya girdiğini anlatan Yeniçeri, "Dolayısıyla da Gün Sazak'ın katledilmesinin bir taraftan kaçakçıların bir taraftan Türkiye'de ki mal ve hizmetleri bir biçimde gümrüksüz Türkiye'ye sokmak isteyenlerin ve öte taraftan da Türkiye düşmanlarının, mafya çevrelerinin, ideolojik hareket edenlerin ve Türkiye'yi darbeye hazır hale getirmek isteyenlerin ortak bir operasyonu olduğu anlaşılıyor. Gün Sazak'ın şehit edilmesi kombine bir hareket olduğu ve birçok Türkiye düşmanı odağın Gün Sazak üzerinde ortak bir paydada buluşulduğu anlaşılıyor. Bunun sonucu olarak suikastın gerçekleştirildiği ortaya çıkmış durumda" şeklinde konuştu. 

CİNAYETİN ÜZERİ KAPATILMIŞTIR

Suikastın üzeri kapatılarak geçiştirildiğini söyleyen Yeniçeri, "Suikast'ın üzerinden 35 yıl geçti ama halen aydınlatılmadı. Öldürülen özellikle Milliyetçi, Ülkücü camiadan birisi olduğu zaman onun faili meçhul olarak kalması son derece normal görünüyor. DHKP-C militanlarının bu konudaki yeri, bu talimatı nereden aldıkları, kimlerle işbirliği içerisinde oldukları ve bunu nasıl gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış değil. Küçük bir terör hücresinin faaliyeti olarak değerlendirmek işi basite almak olur. Nitekim de Türkiye'de öyle olmuş üzeri kapatılmıştır. Gün Sazak hadisesi Türkiye'deki birçok terör olayının kaynağını tespit eden bir hadiseydi. 2 - 3 kişiye ceza verildi. Bir kısmı kaçtı" açıklamalarında bulundu.

untitled-2-074.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum