Din Ve Namusa Savaş Açtılar

Din Ve Namusa Savaş Açtılar
HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz, Eyyübiye ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yavuz, Meclis'te mağdur edilen çiftçinin sorunlarının takipçisi olacaklarının altını çizdi. HDP'ye elindeki belediyeler üzerinden yüklenen Yavuz, şöyle konuştu: 
 

SOKAKLAR ÇÖPLÜK GİBİ 

"Adına HDP denen bir parti çıkıp iktidarı eleştiriyor. Bizler de İslami muhalefet adına doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. İktidarı eleştiriyorsun ama bakalım sen ne yapıyorsun? Viranşehir, Suruç, Halfeti, Bozova belediyeleri senin elinde. Sokaklara bakıyorum, sokaklar çöplük gibi. Oralarda iş yok, aş yok. O zaman bu memlekette senin eleştiri hakkın yoktur. Geçenlerde Halfeti’ye gittim. Orada bir cadde var. Bir bisiklet geçse esnafın üzerine toz geliyor. Esnaf diyor ki: Bizden utanmıyorsanız gelen turistlerden de mi utanmıyorsunuz?"  
 

KALKMIŞSIN SAVAŞ AÇMIŞSIN 

HDP'nin Müslüman Kürt halkının din ve namus anlayışına savaş açtığını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti: "Kürtlerin haklarını savunma adına Diyanet'i, din derslerini kaldıracağını söylüyorsun. Taksim'i Kâbe’ye benzetiyorsun. Kadınlar, 'kimsenin namusu değiliz' diyorlar. Kürt halkını Kürt yapan din ve namus anlayışıdır. Sen ise kalkmış bunlara savaş açmışsın. Eğer özellikle din ve namus Kürtlerden giderse, Kürtlükten bir eser kalmaz." 
 

OKKALI TOKAT ATALIM

Bölge halkının HDP'ye oy vermeleri konusunda tehdit edildiğini aktaran Yavuz, "Geçenlerde Suruç’ta köy muhtarlarına tehdit mektupları göndermişler. HDP’nin güçlü olduğu yerlerde despotizm var. Halkı sokağa döker, insanları birbirine kırdırır, kan akıtır, gözyaşı döktürür. Gençlerimizin eline molotof verilip sokaklara bırakılmasını istemiyorsak, 7 Haziran’da sandıkta bunlara da okkalı bir tokat atmamız lazım" diye konuştu.

untitled-1-147.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum