Yerli Uçak İçin Tarihi Adım Bugün Atılıyor

Yerli Uçak İçin Tarihi Adım Bugün Atılıyor
Yerli savaş uçağının tasarım çalışmalarına başlayan Türkiye, yerli yolcu uçağı için de bugün tarihi bir adım atIyor...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yerli yolcu uçağı projesi ile ilgili bilgiler veriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce gündeme getirdiği uçağın, bölgesel uçuşlarda kullanılması planlanıyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

2002 yılından bu yana ilk defa AK Parti yerli uçakla ilgili adımlar attı.

Dün başka bir guru yaşadık. Hakkari Yüksekova Havalalanını açtık. Bu havalimanı ile birlikte havalimanı sayımızı da 55'e çıkarttık. Terör örgütünün onca baskısına rağmen güçlü bir irade ile bu havalimanını yapmamızda ayrıca bir öneme sahiptir. Biz bir karar aldık mı karşımıza kim çıkarsa çıksın hepsini aşar kararımızı mutlak şekilde uygularız. Hiçbir şey aldığımız kararı durduramaz.

Öte yandan iki hava yolu şirketimiz 2003'de 63 noktaya uçarken şimdi 237 noktaya uçuş yapar hale geldi. Nerede bir havalimanı varsa Türkiye havayolu firmaları oraya inecek. Artık Türkiye bölgesel düşünen değil küresel düşünen bir ülke. Bu küresellik içinde hak ettiğimiz yeri alacağız.

Son 12 yıl içinde 10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa binmenin heyecanını yaşadı. 100 kilometrelik daire içinde tek bir vatandaşımız havayoluna ulaşma imkanından marum kalmayacak.

Milli uçak yapımımda 1944'den bu yana çok şey kaybettik. Savunma sanayide de bu geçerli. Savunma Sanayide bugün yerli kullanım yüzde 50'lileri aştı. Bir zamanlar kapatılan ROKETSAN bugün küresel piyasada önemli bir yer edindi. Eğer AK Parti olmasaydı şu an geliştirilmiş bir çok şey durdurulmuş olacaktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum