Mustafa Destici'den Şok AK Parti Açıklaması

Mustafa Destici'den Şok AK Parti Açıklaması
Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici iktidarın kendi içinde çeliştiğini açıkladı.

Genel Kurul’daki cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Abdullah Gül’e desteğini çeken Hasan Özyer’in Muğla birinci sıradan aday gösterildiğini söyledi. Destici iktidarın kendi içinde çeliştiğini ifade ederek, bunu şöyle açıkladı: "AK Parti iktidarı kendi içerisinde çelişkilerle dolu bir iktidar. Şimdi bir taraftan darbecilikle suçlayacaksınız, bir taraftan darbelere karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz, hala 2007'deki 367 krizine sığınacaksınız.

367'de bize darbe yapmaya kalktılar, diyeceksiniz ama o 367'nin krizine sebep olan, o dönemde AK Parti milletvekilliğinden ayrılıp bir grup insanla başka bir siyasi oluşuma geçen, daha sonra Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçimine hiç katılmayan kişiyi de Muğla’dan 1. sıra milletvekili adayı yapacaksınız. Bu ne yaman çelişki, nasıl izah edeceksiniz? Şimdi izah etsinler bakalım, 367'yi her yerde kullanıyorlar.

Partiyi terk eden, cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmayan birini getirip Muğla’dan birinci sıra adayı yapıyorsun, bunu izah et. Hala 367 üzerinden siyasetyapıyorsun."

'YASİN AKTAY'IN YAPTIĞI EĞER BİR GAFLET ANI DEĞİLSE DÜPEDÜZ SAPKINLIKTIR'

Yasin Aktay’ın Salavat-ı Şerifli görüntülerine de tepki gösteren Destici, "Bunu yapan kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi, sıradan bir milletvekili adayı değil. Aynı zamanda profesör, aynı zamanda milletvekili adayı yani aynı zamanda birkaç sıfatı olan biri. Bir düşünce derneğinin uzun yıllar genel başkanlığını yapan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ideologlarından.

Sıradan, cahil birisinin yaptığı olay değil. Profesörden bahsediyoruz dolayısıyla İslami literatörü çok iyi bilen birisinden bahsediyoruz. Demek ki işin vahametinin hangi noktaya geldiğinin bir göstergesi, en azından çıkıp bir özür dilemesi gerekir. Eğer özür dilemezse, bu davranış bilinçli değil hata ise bir gaflet uykusu anında değilse, bu düpedüz bir sapkınlık. Ben açıkça söylüyorum, taktiri de yüce Türk milletine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum