Böyle Olur 'Süslüman'ın İslama Dönüşü

Böyle Olur 'Süslüman'ın İslama Dönüşü
Yaklaşık 2 ay önce bir haber yapmış ve Tuğçe Kazaz, Sevda Demirel gibi bazı sözde şöhretlerin ekranlarda İslami konuşmalar yaparak dönüş mesajı verirken bile zehir saçmaya devam ediyorlar.

Ekranlarda ağlaşıp duran bu isimlerin, ekrana makyajlı ve başı açık bir şekilde çıkmasını eleştirmiş ve kendisini İslami giyim tarzına zarar vermekle suçlamıştık.

Kullandığımız ifadeler şunlardı:

“Onun kadar gündem olmasa da Sevda Demirel de aynı kafadan ilerliyor. Televizyonlara çıkarak eski yaşadığı günler hakkında “o günlerde yaptıklarım zinaydı” diyerek ağlayıp sızlayan Sevda Demirel, iş tesettür sorularına gelince 40 yıllık bilgin gibi İslam uzmanlığına soyunarak “ayette öyle bir ifade yok” diyerek “örtünmeye gerek te yok” mesajı veriyor.

Malum televizyon kanalında neredeyse yarı çıplak halde en tahrik edici dekolteler ile ayet, hadis, namaz lafları eden sonra da Başkent Ankara havaları eşliğinde karşılıklı göbek atan malum kişinin haremindekileri de unutmamak gerekiyor. Bu kadınlara ne sebepten örtünmüyorlar denildiğinde de mazeret aynı: ”Kur’an da bu sözcük net olarak geçmiyor.”

Malum kişi televizyon kanalında yanaklarına fer vurdurarak o anda ise “mehdinin özelliklerinden birisi de yanaklarının daimi parlamasıdır” diye hadis okurken birkaç dakika sonra kumandaya dokunarak müziği açıp, adeta yılbaşı dansözü gibi müritlerini oynatmasının siz İslam dinine hizmet ettiğini mi sanıyorsunuz?”

Geçtiğimiz günlerde Sevda Demirel’in yeni hayatı ile ilgili bir haber yayınlandı. Habere Sevda Demirel artık sakin bir hayat sürmeye yeni kurduğu işiyle ilgilenmeye devam ediyordu. Yeni işi ise kurduğu güzellik merkeziydi.

Haberde “Dövme ile saç ekimi yaptıklarını da söyleyen Demirel, ‘Erkeklerin büyük korkusu kelliği engelleyeceğiz’ dedi..” diyordu. Ne var bunda diyorsanız cümleyi baştan okuyun diyoruz.

Dövme yaptırmak konusunda Diyanet’in 9 Ocak 2015 günü yayınlanan açıklaması şöyleydi:

Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Vücudunda dövme bulunan bir kimse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığından pişman olması gerekir."

Saç ektirmek konusunda Cübbeli Ahmet Hoca’nın bunu da sakıncalı bulduğunu belirtmemiz icap ediyor. Bunun aksini iddia eden kişilerde olduğundan, biz bu konuda bir şey demek istemiyoruz, ancak İslami hayata dönüş yaptığını iddia eden insanların daha özenli olması gerektiğini düşünüyoruz.

Dövme konusunda biz diyanet gibi ılımlı kelimeler kullanmak durumunda değiliz çünkü bizzat Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in sahih hadisleri ile en güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılması hoş karşılanmamış ve Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasaklayarak; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lanet ettiğini bildirdi. Bir fiili işleyenin Allah ta­rafından lanetlenmesi onun haram ol­duğunu gösterir. (bk. Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Li­bas, 119-120)

(R.a.) rivayetinde ise “Rasulullah (S.a.s):

‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.” denilmiştir ve dikkat edilirse burada kadın erkek ayrımı da yoktur.

İşte bu yüzden Sevda Demirel’in Allah’ın yasakladığı bu işi ticari kazanca dönüştürmesi doğru değildir. Onun medyada ki yeni çizgisi ile İslam bir araya geldiğinde İslam imajına zarar verileceği ortadadır. Nitekim daha önceki haberimizde de genç kızlarımızın bu gibi isimleri örnek alıp içlerinde ki tesettür inancının zarar göreceğini ortaya sürmüştük. Bu korkumuzda da ne kadar haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıkmıştır.

“Ekranda ‘İslam’a döndüm, eski hayatım yanlıştı’ diyerek ağlaşıp duran bu insanlara bakarak çıtayı tutturmaya çalışanların hali nice olacak” diye düşündüğümüz bazı çevrelerin bizi eleştirdiğini biliyoruz. Ancak zaman bir kere daha bizi haklı çıkardı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum