Hükümet Erken Seçim Kararı Aldı

Hükümet Erken Seçim Kararı Aldı
Danimarka’da Sosyal Demokrat-Radikal Parti azınlık hükümeti erken seçim kararı aldı.

Başbakan Helle Thörning Schmidt, yerel saatle 11.00’de kameraların karşısına geçerek 18 Haziran tarihinde erken seçimyapılacağını açıkladı. Basın mensuplarının soru sormalarına izin verilmeyen basın toplantısında Başbakan Schmidt: “Yaklaşık 4 yıldır iktidardayız. Ülkemizi çok iyi yerlere taşıdık. Gelişmelerin, büyümenin devamı için daha çok milletvekiline ihtiyacımız var.

Danimarkalılar kimi başbakan istedikleri ve gelişmelerin iyi yolda devam etmesi konusunda karar verecekler. Önümüzdeki yıl 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Önümüzdeki 15 yıl içinde emekli yaşlıların sayısı 140 bin artacak. Mülteciler konusunda daha sıkı önlemler almamız, ülkemizde yaşayan göçmenlere yönelik yeni şartlar öne sürmemiz gerekiyor.

Biz iktidarda bulunduğumuz dönemde yaptığımız gibi, tüm siyasi partilerle işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Şimdi karar Danimarkalıların. Ülkemizi krizden kurtarmak için milletvekili sayımızı arttırmamız gerekiyor” dedi. 

Seçimlerin 18 Haziran Perşembe günü yapılacağını belirten Başbakan Helle Thörning Schmidt, Kraliçe II. Margrethe’nin huzuruna çıkarak hükümetin istifasını sunacağını ve seçim kararını onaylamasını isteyeceğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.