Göz Göre Göre İnfaz!

Göz Göre Göre İnfaz!
25 Mayıs günü Erciş'te Korucu Abdulbari Gül'ü şehit eden PKK'lının 6-7 Ekim olaylarına da karıştığı, tutuklandığı ancak 2 ay sonra salıverildiği ortaya çıktı. Korucuya 20 kurşun sıkmış.

Korucu Abdulbari Gül’ün 5 Mayıs günü Erciş’te PKK tarafından kahpece şehit edilmesi olayının altından bir dizi ihmal ve skandal çıktı.

1-Tehdit alıyordu, hiçbir tedbir alınmadı.

2-Vergisini ödeyemediği için silahı yoktu. Otopsisinde vücudundan 20 mermi çıktı.

3-Katil zanlısı 6-7 Ekim eylemcilerinden S.C. isimli PKK’lı çıktı. Zanlı 6-7 Ekim eylemlerinden dolayı 5 Kasım 2014'te tutuklanmış fakat iki ay sonra yani 6 Ocak 2015'te serbest bırakılmış.

Vahdet, 25 Mayıs günü Van Erçiş ilçe merkezinde şehit edilen Korucu Abdulbari Gül cinayetiyle ilgili bazı ayrıntılara ulaştı. Şehit korucu Abdulbari Gül’ün yapılan otopsisinde vücudundan 20 mermi çekirdeği çıkarıldığı öğrenildi. Ayrıca terör örgütü tarafından şehit edilmeden önce tehdit edilen korucular arasında olduğu yakınlarınca kaydedilen Gül’ün, buna rağmen bir tabancasının bile bulunmadığı bildirildi.

BİR TABANCASI BİLE YOKTU!

Genellikle kırsal kesimlerde görev yapan korucuların devletin tahsis ettiği uzun namlulu silahları bulunuyor. Ancak alışveriş ve diğer işleri için ilçe ve şehir merkezlerine inen korucuların bu silahlarını yanlarında bulundurmalarına kanunen izin verilmiyor. Devamlı surette PKK tehditleri ve saldırı riski altında yaşayan korucuların tabanca alabilmeleri için ise normal vatandaşlar gibi yüksek vergi ve harçlar ödemeleri gerekiyor. 13 çocuk babası şehit korucu Abdulbari Gül’ün de bu maliyeti karşılayamaması sebebiyle silah ruhsatı alamadığı; dolayısıyla bir tabancasının bile olmadığı anlaşıldı.

SALDIRGAN 6-7 EKİM  KATİLLERİNDEN...

Bu arada tutuklu bulunduğu cezaevinden ‘çözüm Süreci’ paralelindeki atmosfer gereği adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenilen S.C. isimli PKK’lı katil zanlısının yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. MOBESE görüntüleri ve işyerlerine ait kamera kayıtlarının incelenmesi ile kimliği tespit edilen S.C. isimli saldırgana ilişkin Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Adı geçen örgüt mensubunun, 6-7 Ekim 2014'te Erciş ilçesinde Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde aktif yer aldığı ve bu suçlarından dolayı 5 Kasım 2014'te çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ve 6 Ocak 2015'te tahliye edildiği ve hakkında adli kontrol kararı bulunduğu” bilgisi verilmişti.

GÖZYAŞI VE DUA  İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Erciş İlçe merkezinde 25 Mayıs günü saat 10:40 sıralarında Kasaplar Çarşısı’nda silahlı saldırıya uğrayan, Ağrı ili Diyadin İlçesi Atadamar Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit köy korucusu Abdulbari Gül, memleketinde toprağa verildi. Gül için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Ayakta durmakta güçlük çeken Gül'ün yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, kalleşçe ve alçakça saldırıyı yapan şahsın tespit edildiğini ve kısa zamanda yakalanıp hak ettiği en ağır cezaya çarptırılacağını söyledi.

untitled-1-155.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum