BBC Türkçe'nin Papa Yalanı

BBC Türkçe'nin Papa Yalanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Papa'nın uçağı var" iddiasını yalanlamaya çalışan İngilizlerin yayın organı BBC Türkçe'nin yalanı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e tahsis edilen aracı eleştirenlere cevap olarak Vatikan’ı örnek göstermiş, “Beyefendiler niçin bakmazlar, Hıristiyan dünyasına Vatikan’a niye bakmazlar. Vatikan’da dini liderin özel uçağı araçları var. Zırhlı araçları var niye bunları görmüyoruz. Sıradan bir ülke miyiz? Vatikan’da yapı bu olacak bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunlar için önemli değil ama bizim için önemli. Ahmet Bey’le (Davutoğlu) onları da konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanı yurtdışı seyahatinde havuzda olan uçakları kullanarak gitsin niçin tarifeli uçakla gitsin?” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinden rahatsız olan İngilizlerin yayın organı BBC Türkçe, “Papa seyahatlerini tarifeli uçakla yapıyor” başlığıyla bir haber yayınladı.

PAPALIK RESMİ SEMBOLÜNÜ SAKLADILAR

BBC Türkçe’nin yayınladığı haberde Vatikan Devlet Başkanı Papa’nın özel uçağı bulunmadığı iddia edilirken, Papalık resmi ambleminin uçağın üzerinde yer aldığı kareyi saklaması dikkat çekti.

BBC Türkçe’nin haberinde Papa Francesco yurtdışı gezilerine İtalya'nın ulusal havayolu şirketi Alitalia'nın tahsis ettiği tarifeli uçakla gittiği söylenirken, sadece Vatikan yetkilileri ve gazetecilerin uçakta bulunduğu ve dışarıdan yolcu alınmadığı iddia edildi.

Gezi olaylarının uluslararası provokatörlerinden İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin Türkçe servisinin haberi “Papa PR’ı” olarak yorumlandı.

BBC Türkçe'nin yayınladığı fotoğraf:

cfb85117-9404-e511-89b7-14feb5cc13c9.jpg

BBC Türkçe'nin sakladığı kare:

d2b85117-9404-e511-89b7-14feb5cc13c9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum