Erdoğan'dan Tokat Gibi Cevap

Erdoğan'dan Tokat Gibi Cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda hitap etti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bak evde, kahvede gazoz açacaksanız, davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve, yufka mı açacaksınız Cumhurbaşkanı'nı çağırın" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi. 

Erdoğan, "Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet ben, milletin çağırdığı her yer bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Milletimin çağırdığı her yere gittim giderim. Bu benim için ayıp değil şereflerin en büyüğüdür. Ben zaten oralardan geliyorum. Oralarda büyüdüm" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- İETT'de çalışmış otobüsçü kardeşlerimizle iç içe bulunmuş biri olarak konuşuyorum.

- Türkiye'nin en iyi halini tuzu kurular değil şoför kardeşlerim bilir. Siz yaşananları gayet iyi biliyorsunuz. 12 yıl önce şehirler arası yerlerde seyahat etmek eziyetti, felaketti. Ben Rizeli'yim. Armelit dağını geçerken aman Allahım bu virajı alabilecek miyiz diyorduk. Otobüsün biri duruyordu diğeri geçiyorduk. Şimdi dağları değdik, yolları açtık. 

"KENDİ KÜÇÜKLÜĞÜ, KENDİ ACİZLİĞİ"

- Eski CHP milletvekillerinden birinin kızı TV spikeri bir hanfendi bizim otobüs şoförlerle buluşmamızı içine sindirememiş. Benim bugün burada programa katılacağımı da duymuş ama kendince başkanlık sistemiyle ve otobüsçülerle dalga geçiyor. Hatta daha da ileri gidip muhtar, taksici, otobüs şoförü kutsal üçlü diyerek adeta kin kusuyor. Bahsettiği kim milletin kendisi. Muhtar demek seçilmiş demektir. Sandık, demokrasi demektir. Bunların millete, demokrasiye inançları işte bu kadar. Taksici, otobüsçü kim? Bu milletin alın teriyle helalinden evlerine ekmek götüren asil evlatları. Başkanlık sistemini küçümsüyor aslında böyle yaparak kendi küçüklüğünü, acizliğini gösteriyor."

- "Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da Beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp, bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde 'milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz.

- "Savcımızı şehit edenlere 'terörist' diyemeyenin ne bizim nezdimizde ne milletin yanında kıymeti yoktur. Onlar ancak Mursi'ye verilen idam cezasıyla, rahmetli Menderes'in akıbetiyle bizi korkutmaya çalışıyorlar. Bizim de bu milletin de artık böyle tehditlere karnı tok. Niye? Allah'ın bana vermiş olduğu ömrü ne kısaltmaya ne de uzatmaya sizin gücünüz yetmez. Allah'ın ilahi fermanında ne bir an ileri ne bir an geri. Her şey, Rabbimizin takdirindedir. Biz buna inanmışız. Onun için de kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık, siyaseti de böyle yapıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum