Eğitimde Bir İlk!

Eğitimde Bir İlk!
Kağıthane Belediyesi ilçede yaşayan öğrencilerin sosyal yaşamlarını destekleyecek Beceri ve Yaşam Merkezleri ile eğitime destek veriyor. Yeni bir uygulamayla eğitimde bir ilke imza atan Kağıthane Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Yaşam Beceri Atölyeleri’ni hiz

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Haldun Ertürk, siyasi parti ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, STK yöneticileri ve üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlçenin farklı mahallelerinde hizmete açılacak Yaşam Beceri Atölyeleri'nin startını Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘Geçtiğimiz yıllarda çocuklarımıza Bilgi Evi olarak hizmet veren yeri, Beceri ve Yaşam Atölyeleri’ne dönüştürdük. Biliyorsunuz ki artık Bilgi Evleri’ne ihtiyaç kalmadı.  Okullarda çocukların ders eksiklerini okul yönetimi ücretsiz ders takviyesiyle gideriyor. Daha önce burada çocuklarımız Türkçe, Matematik, İngilizce dersleri gibi temel ders eğitimi alıyorlardı. Ancak şimdi 9 farklı branşta eğitim veren Beceri ve Yaşam Atölyeleri’ne dönüştürüyoruz. Binlerce çocuğumuz burada çalışacak ve çocuklarımız çeşitli konularda yeteneklerini geliştirecekler’ şeklinde konuşarak çocukların sporla iç içe yaşaması için yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmasında eğitimin gelecek nesiller için önemine değinen Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, eğitime verdiği destek dolayısıyla Başkan Kılıç’ı tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy Yaşam Beceri Atölyeleri'nin açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen protokol ders atölyelerini gezdi.

BU MERKEZDE DERSLER ÇOK FARKLI

Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlayacak Yaşam Beceri Atölyeleri; hobi alanları, kişi yeteneğine yönelik hazırlanan resim, müzik, el işleri kursları, atölyeleri ve öğrencilere yemek yapmayı öğretecek özel mutfağı ile çok yönlü bir eğitim sunacak.

ÖĞRENCİLER YEMEK YAPACAK, MUSLUK TAMİR EDECEK İLK YARDIM ÖĞRENECEK

Kağıthaneli öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine destek sağlamak amacıyla hizmete açılan Yaşam Beceri Atölyeleri’nde;yemek yapma, musluk tamir etme gibi gündelik hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri becerileri de kazanacaklar. Programlı olarak binlerce öğrenciye hizmet verecek merkezlerde yaratıcı fikir üretmek ve öğrenme için teknikler hakkında bilgi verilecek. Öğrencilerin sorun çözme kabiliyetlerini geliştirici uygulamaları da kapsayacak merkezlerde  ekip çalışması ile sinerji yaratma becerileri öğrencilere öğretilecek.

Akıl Oyunları ve Düşünme Stratejileri, Görsel Sanatlar, Eğitici Drama, Robot Tasarım ve Programlama, Mutfağa Girelim, Ahşap Maket Yapımı, Masal Diyarı, İlkyardım ve Kuran-ı Kerim eğitim programlarıyla kendilerini geliştirirken sosyal beceriler kazanacak öğrenciler, açık uçlu sorularla değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.