''80 Kişi Görevden Alındı'' İddiasına Yalanlama

''80 Kişi Görevden Alındı'' İddiasına Yalanlama
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), basında yer alan TSE'de 80 kişinin görevden alındığına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı.

TSE'den yapılan açıklamada, "28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bazı basın yayın organlarında, Enstitümüzde aralarında Genel Sekreterin ve müdürlerin de bulunduğu 80 yöneticinin görevden alındığına dair asılsız iddia ve haberlere yer verildiği görülmüştür" denildi.

Bazı personellerin sağlık, ailevi ve kişisel gerekçelerle ayrılma talebinde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Enstitümüzde değişik kademelerde yönetici olarak 175 personel görev yapmakta olup bu personelden bazıları sağlık, ailevi ve kişisel gerekçelerini öne sürerek ayrılma talebinde bulunmuşlardır. Bazı personelin de çalışma prensipleri ve liyakatlarının Enstitümüzün yeni dönem politikalarıyla uyuşmadığının görülmesi üzerine, özlük hakları da korunarak Enstitümüz politikalarına uygun, sorumluluk alacak çalışma arkadaşlarımızla görev değişimi gerçekleştirilmiştir.

Bu gerekçelerle yapılan görev değişiklikleri basın yayın organlarında belirtildiği gibi 80 personel olmayıp toplamda 26 personelin yukarıda yer alan değişik gerekçelerle ve özlük hakları da korunarak yapılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.