Medyaşörler Şimdi Konuşsunlar

Medyaşörler Şimdi Konuşsunlar
Ülkemizde bir sunucunun kıyafeti üzerinden günlerce haber üretenlere ve ülke gündemi haline getirenlere en büyük ders yurtdışından geldi.

Ülkemizde günlerce “siyasetçi sunucunun kıyafetine nasıl karışıyor” diye ahkam kesenlerin bu olay üzerinde iyice düşünmesi gerekiyor.

Bülent Arınç’ın içine çekildiği polemik sonucu ülkemiz günlerce bir sunucunun elbisesine kilitlenmiş ve sonunda iş çığrından çıkmıştı. Arınç’ı eleştirenler “siyasetin işi gücü kalmadı mı” derken o ise “ben buraya oy ile geldim halk adına konuşuyorum” diyerek kendisini savunmuştu.

Ülkemizde özellikle Doğan Medya’nın “şeriat geliyor” korkusu oluşturmak için kullandığı olayın bir benzeri yurtdışında yaşandı. Cinsellik ve dekolte konusunda ülkemize göre çok daha serbest gibi bilinen İngiltere’de, bakın  bir dekolte kıyafet için neler oldu!

İngiltere'de yayınlanan Britain'sGotTalent adlı yarışmanın jüri üyelerinden 44 yaşındaki Amanda Holden, ekrana iki gece üst üste göğüslerini epeyce gösteren bir kıyafetle çıktı.

Daha ilk programın ardından Holden'ı ekranda o şekilde görenler de başta sosyal medya olmak üzere bulabildikleri her alandan şikayet yağmuruna tuttu. Özellikle de ebeveynler AmandaHolden'ı ekranda gördüklerinde dehşete kapıldıklarını belirterek "Biz Amanda Holden'ı seviyoruz. Ama o elbiseyi görünce şoke olduk. Bu; ailelerin izlediği bir şov değil miydş" diye görüşlerini belirtti.Bir başka anne de sosyal medyaya "Amanda Holden, giydiğin o elbise ailelerin izlediği bir şov için gerçekten uygun mu" notunu yazdı.

Holden'ın elbisesine kızan bazı seyirciler de "Bu ailelerin çocuklarıyla birlikte izlediği bir program. Bu kıyafet böyle bir program için uygun değil. Amanda da bu kıyafetle ucuz görünüyor" diyerek sosyal medyada ateş püskürdü.

Bakın İngiltere gibi kız çocukların 14-15 yaşında bekaretlerini kaybettiği bir ülkede yaşanan olaylar bunlar. Daha dün Rusya’da çocukları özendirir diye reşit olmayan çocuklarla eşcinsellik konusunda konuşmak yasaklandı. Gerekçe gençleri korumaktı. Ülkemizde günlerce gündem oluşturan bir elbise için bakın aileler nasıl tepki gösteriyorlar.

“BU KIYAFETLE UCUZ GÖRÜNÜYOR” NE DEMEK?

Annenin yorumuna bir daha bakalım:   “Amandada bu kıyafetle ucuz görünüyor?” sizce ne demek? Alenen AmandaHolden’a, “fuhuş yapan kadınlar gibi giyinmişsin”diyor anne. Bunu daha açık nasıl yazalım!

Hoş, sunucu hakkında yaptıkları haberde bile elbiseyi ve kadının yarı açık göğüslerini gösterip adeta “canım biraz açtıysa ne var ki” demeye getiren Hürriyet ve sahibinin habercilik anlayışından İslam dinine hayırlı bir olay çıkmayacağını öğreneli çok oluyor ama yine de sormadan edemiyor insan:

“Peki, bu yorumu yapan kişi Arınç olsaydı, sizce ülkemizde gündem ne olur, nasıl bir kıyamet koparılırdı?”

 Refahyol döneminde medyanın kopardığı kıyametler unutuldu mu sizce?  O dönemde ekranlardan “Malatya’nın bilmem ne beldesinde iki meclis üyesi belediyenin toplantısına türbanla katıldılar” diye darbe kışkırtıcılığı yapan Cem Uzan’lar, Dinç Bilgin’ler, Aydın Doğan’lar, sizce bu yorumu yazan kişi rahmetli Erbakan olsaydı ne yaparlardı? Günlerce ülkeyi germek için kullanmazlar mıydı?

Rahmetli Erbakan’ın bir general eşinin sürekli “kanla gelecekler” demesine cevap verdiği, “kanlı mı olacak, kansız mı olacak” sözlerini bile darbe gerekçesi haline getirenlerden sizce başka bir şey beklenebilir mi?

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.