KPSS soruşturmasında flaş gelişme

KPSS soruşturmasında flaş gelişme
Gözaltına alınan 3 şüpheli daha nöbetçi hakimliğe sevk edildi - Tutuklama talep edilen şüphelilerin sayısı 37'ye yükseldi

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeye çıkarılan 34 şüphelinin ardından, 3 zanlı daha adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, gözaltına alınan 3 şüpheliyi daha nöbetçi hakimliğe sevk etmesiyle tutuklanması istenen şüphelilerin sayısı 37'ye yükseldi.

Zanlıların, nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorguları sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında 26 Mayıs Salı düzenlenen operasyonlarda 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alınanların 3'ü serbest bırakılmıştı. 4 şüpheli halen firarda bulunuyor.

BAĞLANTI KESİLİNCE DÜŞÜK PUAN ALMIŞLAR

KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Adıyaman merkezli 3 ilde gerçekleştirilen, bir tutuklama kararı verilen operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'ünün öğretmen olarak atandığı belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2014'teki KPSS'de yüksek not alan 3 şüphelinin Şanlıurfa, Van ve Adıyaman'a öğretmen olarak atandığı, diğer 9 zanlının ise sınav sırasında "bluetooth bağlantısı"yla kurdukları iletişimin kesilmesi yüzünden soruları doğru cevaplayamadıkları ve 50 ile 60 aralığında puan aldıkları tespit edildi.

Şüphelilerden bazılarının dershanede öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

Bir yıla yakın süredir devam eden soruşturma kapsamında Adıyaman, Van ve Şanlıurfa'da iki gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda, geçen yılki KPSS'de soruları elektronik sistem aracılığıyla kopyaladıkları iddia edilen 3'ü öğretmen 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan biri tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.