Korucular Devlete Küstü

Korucular Devlete Küstü
Anadolu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, koruculara adeta "PKK gelip sizi öldürmeye kalkışırsa bizi arayın, gelip sizi kurtaralım" denildiğini söyledi.

Van Erciş'te geçici köy korucusu Abdulbari Gül'ün şehir merkezinde kahpece şehit edilmesi, eli kanlı terör örgütü PKK'nın koruculara yönelik tehdidini yeniden gündeme getirdi. Gül'ün yaklaşık bir yıldır ölüm tehditleri aldığını ve bunun MİT ile jandarma tarafından bilindiğini aktaran Anadolu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, koruculara adeta "PKK gelip sizi öldürmeye kalkışırsa bizi arayın, gelip sizi kurtaralım" denildiğini söyledi. "Böyle bir mantık olmaz" diyen Sözen, "Korucumuz kimseyi arama fırsatı bulamadan çarşı ortasında şehit edilmiştir. Bu durum ise bölgede korucularımızın can güvenliğinin olmadığını gündeme getirmektedir" ifadelerini kullandı. 

SÜREÇ BOYUNCA 13 ŞEHİT 

Çözüm sürecinin başlamasından bu yana 13 köy korucusunun şehit edildiğini hatırlatan Sözen, "Maalesef çözüm sürecinden bu güne 13 köy korucusu, göz göre göre, gözlerimizin önünde çarşı ve şehir merkezlerinde kalleşçe şehit edilmişlerdir. Devlet ise korucuları 30 senedir geçici sıfatla sigortasız, 3 kuruş paraya çalıştırmaktadır. Korucunun can güvenliğini sağlayacak bir kısa namlulu silahı bile çok görüyorlar. Korucularımız devlete küsmüş ve devlete kırılmıştır" şeklinde konuştu. 

ACILARINI PAYLAŞMAK ZOR MU? 

Korucuların şehit edilmesi karşısında siyasilerin sessiz kalmasını eleştiren Başkan Ziya Sözen, "Korucularımızın ailelerinin acısını paylaşmak çok mu zor? Batı'da bir vatandaşımız katledildiğinde yetkililer çıkıp -doğal ve insani olarak- açıklama yapıyor, baş sağlığı diliyor ama çözüm sürecinde 13 korucumuzun şehit edilmesi karşısında açıklama yapmayı, bir baş sağlığı dilemeyi bile bize çok gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakandan ve diğer siyasilerden bir açıklama, bir başsağlığı bekledik, hala da bekliyoruz" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

untitled-2-088.jpguntitled-1-171.jpg

SAMİMİ DEĞİLLER

PKK elebaşısı Murat Karayılan'ın "Köy korucuları artık öldürülmeyecek" açıklamasını da değerlendiren Ziya Sözen, "Karayılan'ın açıklamalarına inanmıyor ve samimi bulmuyoruz. Eğer samimilerse ellerinde bulunan 4 köy korucumuzu yarın serbest bıraksınlar. PKK ve bunun siyasi uzantıları hala Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia ediyor. Bunlar seçim öncesi bölgede yaşayan Kürt seçmenin siyaseten bunlara sert bir şekilde cevap vermesinden korkmalarından dolayı göstermelik ve samimiyetsiz açıklamalardır. Tekrar söylüyorum; eğer samimi iseler ellerinde bulunan 4 köy korucumuzu yarın serbest bıraksınlar" dedi. 

Vahdet
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum